DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aicina pieteikt kultūrizglītības pedagogus Cimzes balvai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Līdz 2021. gada 5. martam Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina pieteikt Cimzes balvai izcilākos kultūrizglītības nozares pedagogus.

Cimzes balva ir īpašs apbalvojums skolas pedagogam – izcilībai par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, to piešķir reizi mūžā. Pedagoga, tautasdziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814 – 1881) vārdā nosaukto balvu izcilākajiem mūzikas, mākslas, dizaina un dejas pedagogiem LNKC iedibināja 2014. gadā. Balvu ik gadu piešķir diviem pedagogiem.

Cimzes balvas laureāts saņem Goda diplomu, naudas balvu 1300 eiro apjomā un greznu piemiņas velti – simbolisku ozolkoka rādāmkoku ar misiņa apkalumu.

Kopš 2014. gada Cimzes balvu saņēmuši mūzikas skolotāji Ilze Treija, Irēna Štrause, Maija Kurme, Gunta Boža, Elizabete Beāte Goļikova, Gunārs Kļaviņš, Jānis Erenštreits un Romans Šnē, mākslas un dizaina jomas skolotāji Antons Vaivods, Inese Pētersone, Jānis Brants, Vita Jurjāne, Vēsma Krūmiņa un dejas skolotāja Regīna Kaupuža.

Informācija par pieteikumu iesniegšanu pieejama LNKC tīmekļvietnē: www.lnkc.gov.lv.

Balvas pasniegšanas ceremonijas norise ir plānota 2021. gada 29. aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā vienlaikus ar Kultūras ministrijas apbalvojuma piešķiršanu jauniešiem par sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs, kā arī viņu pedagogiem. Reaģējot uz epidemioloģisko situāciju valstī, pasākuma norises datums un formāts var tikt mainīts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI