DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Ieroču atļaujas varēs saņemt ar pasta starpniecību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 4. februārī, Ministru kabinets apstiprināja grozījumus Ministru kabineta 2020.gada 9.jūnija noteikumos Nr.360 "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", paredzot, ka ieroča atļaujas dublikātu, atkārtoto ieroču atļauju vai ieroča atļauju, kuru nepieciešams pagarināt, tagad varēs saņemt pa pastu.

Grozījumi noteikumos tika izdarīti, lai mazinātu inficēšanās risku ar Covid-19 infekcijas slimību.

Persona, kura vēlas saņemt attiecīgo ieroča atļauju, varēs iesniegt Valsts policijai  iesniegumu un vienu fotogrāfiju (3 x 4 cm), ja tāda ir nepieciešama attiecīgās ieroča atļaujas saņemšanai, izmantojot pasta pakalpojumus.

Valsts policija izskatīs saņemto iesniegumu un pieņemto lēmumu paziņos iesniedzējam. Ja tiks pieņemts lēmums izsniegt ieroča atļaujas dublikātu, atkārtoto ieroču atļauju vai ieroča atļauju, kuru bija nepieciešams pagarināt, tā tiks nosūtīta pa pastu. Pēc 30 dienām policija sazināsies ar attiecīgo personu, lai pārbaudītu, vai tā ir saņēmusi pa pastu nosūtīto ieroča atļauju.

Pārējo ieroču atļauju saņemšana notiek atbilstoši normatīvajos aktos par ieroču apriti noteiktajā kārtībā, jo ir nepieciešama ieroču pārbaude Valsts policijā klātienē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI