DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Pabeigta izmeklēšana kriminālprocesā par mantas bojāšanu, zādzībām, piesavināšanos un narkotisko vielu nelegālu apriti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes  reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vairākām zādzībām no dārza mājiņām Talsos, kā arī par mantas bojāšanu un narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu. Šobrīd kriminālprocess ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada augustā  un septembrī Valsts policijā tika uzsākti kriminālprocesi par zādzībām no dārza mājiņām Talsos. 2020. gada septembra vidū  uz aizdomu pamata par šo noziegumu izdarīšanu tika aizturēts kāds vīrietis. Izmeklēšanā noskaidrots, ka augusta beigās Talsos, uzlaužot dārza mājiņas durvis, no dārza tika nozagtas vairākas mantas, kā, piemēram, elektriskais velosipēds, dažādi instrumenti un citas mantas un tika sabojāta arī uz velosipēda esošā soma, to saplēšot. Ar šīm darbībām cietušajai tika nodarīts aptuveni 300 eiro liels mantiskais kaitējums.

Tāpat konstatēts, ka iekļūts arī citā dārza mājiņā, atlaužot durvju cemmi, kur nozagti instrumenti. Uz vietas konstatēts, ka uz pusēm ir pārlauzts dārza kaplis un cirvis. Savukārt citā gadījumā konstatēts, ka ir uzlauztas dārza mājiņas durvis un nozagtas vairākas mantas. Tāpat minētais vīrietis tika atzīts par aizdomās turamo par to,  ka viņš piesavinājās kādam citam vīrietim piederošo mobilo telefonu. Savukārt kratīšanas laikā vīrieša īpašumā tika atrasta un izņemta izžāvēta masa, kas satur narkotiskas vielas – morfīnu, kodeīnu, tebaīnu. Visos gadījumos daļa no nozagtajām mantām jau ir atgūtas un atdotas to likumīgajiem īpašniekiem. Aizturētais jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesos par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, par zādzību, ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, par piesavināšanos nelielā apmērā un par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, bez nolūka tās realizēt. Saskaņā ar Krimināllikumu bargākais sods šajā gadījumā ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa. Valsts policijas Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas vēl turpina izmeklēšanu citos kriminālprocesos, kur pastāv pamatotas aizdomas, ka tos veicis augstāk minētais vīrietis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI