DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. februārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Studenti un jaunuzņēmēji piedalīsies tiešsaistes uzņēmējdarbības iedvesmas nometnē Kembridžā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai gūtu starptautisku redzējumu un kontaktus uzņēmējdarbības sākšanai un inovatīvu biznesa ideju attīstīšanai, ap 40 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu, jaunuzņēmēju un novatoru būs iespēja piedalīties mēnesi ilgā tiešsaistes programmā «Kembridžas uzņēmējdarbības nometne», kas sāksies 15. februārī.

«Tā būs iespēja «pagaršot» uzņēmējdarbību starpdisciplinārā un starptautiskā vidē, paplašināt domāšanu, iedvesmoties no Somijas, Nīderlandes un Lielbritānijas ideju autoriem un izciliem lektoriem, kā arī gūt iedrošinājumu mainīt dzīvi,» uzsver RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Starptautisko programmu nodaļas vadītājs Modris Ozoliņš. Nometne ilgs četras nedēļas, piedāvājot dinamisku programmu, starptautiski atzītu ekspertu lekcijas un dažādu jomu mentorus.

Programma būs noderīga uzņēmējdarbības iespēju apzināšanai. Būs gan vērtīgi padomi, kā ģenerēt un attīstīt starptautiska mēroga ilgtspējīgas biznesa idejas, izmantot dažādus atbalsta instrumentus, veidot ilgstošas attiecības ar biznesa partneriem un klientiem, gan apzinātības prakses, kas palīdzēs koncentrēties uz sasniegumiem. Dalībnieki varēs arī virtuāli viesoties Kembridžā, iepazīstot tās unikālo inovāciju ekosistēmu.

Ar nometnes dalībniekiem strādās mentori un pieredzē dalīsies uzņēmēji no Latvijas, Lielbritānijas, Nīderlandes un Somijas. Būtiska nozīme programmā ir paredzēta biznesa prezentāciju treniņiem, kas ir pielāgoti aktuālajam tiešsaistes formātam, un izkops dalībnieku prasmes efektīvi prezentēt savu biznesa ideju potenciālajiem investoriem un sadarbības partneriem. Nometne noslēgsies 12. martā ar biznesa ideju prezentāciju starptautiskai žūrijai. Labāko ideju autori saņems balvas.

«Kembridžas uzņēmējdarbības nometne» ir sešu partneru kopīga aktivitāte ar vienotu mērķi – iedvesmot uzņēmējdarbībai. To organizē ERASMUS+ Stratēģisko partnerību projekta «Eiropas uzņēmējdarbības apmācības komūna» partneri – RTU, Anglia Ruskin universitāte Kembridžā, Roterdamas Lietišķo zinātņu augstskola un Dienvidaustrumu Somijas Lietišķo zinātņu augstskola – sadarbībā ar biedrību «CONNECT Latvija» un Rīgas domi. ERASMUS+ projekta mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības izglītības pārmaiņas Eiropā. RTU ir projekta vadošais partneris.

«Alans Barels ir uzņēmējdarbības vēstnieks un šādu nometņu koncepta radītājs. Viņa misija ir veicināt uzņēmējdarbību visā pasaulē, piedāvājot iespēju cilvēkiem ar dažādu pieredzi attīstīt biznesa idejas, lai veidotu labāku pasauli. Šogad, organizējot nometni tiešsaistē, iespēja piedzīvot pasaules pieredzi var tikt dota daudz lielākam dalībnieku skaitam,» saka Elmārs Baltiņš, «CONNECT Latvija» pārstāvis.

«CONNECT Latvija» sadarbībā ar profesoru Alanu Barelu, Anglia Ruskin universitāti, RTU un citām Latvijas augstskolām, ar Rīgas domes atbalstu realizē programmu «Rīgas jauno uzņēmēju apmācība Kembridžā». Ik gadu intensīvu starptautisku uzņēmējdarbības apmācību kursu absolvē apmēram 25 Rīgas jaunie uzņēmēji. Šajā gadā viņi kopā ar ERASMUS+ projekta četru augstskolu studentiem kopīgi piedalīsies pirmajā tiešsaistes «Kembridžas uzņēmējdarbības nometnē».

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI