DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece: Latvija un Vācija ir cieši sabiedrotie

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Latvija un Vācija ir cieši sabiedrotie. Priecājos, ka tieši vakar svinīgi atzīmējām simtgadi, kopš nodibinātas diplomātiskās attiecības starp Latviju un Vāciju, ar kuru mūs vieno aktīvs politiskais dialogs un ekonomiskā sadarbība, kopīga vēsture un bagātīgs kultūras mantojums, otrdien, 2.februārī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, attālināti tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Heltu (Christian Heldt).

Sarunā puses pauda gandarījumu par regulāro parlamentāro sadarbību starp Latviju un Vāciju. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija un Vācija ir līdzīgi domājošas Eiropas Savienības dalībvalstis, kuras vieno mērķis par vienotu, stipru un zaļu Eiropu. Tāpat I.Mūrniece atzinīgi novērtēja Vācijas nozīmīgo ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes nodrošināšanā Baltijas reģionā un Baltijas gaisa telpas novērošanā.

Pievēršoties Latvijas un Vācijas divpusējai sadarbībai, I.Mūrniece pateicās Vācijai par ieguldījumu Latvijas mediju telpas stiprināšanā un atbalstu Baltijas Mediju izcilības centram. I.Mūrniece un vēstnieks bija vienisprātis, ka jāstiprina cīņa pret dezinformāciju un propagandu, kā arī jāveicina sabiedrības medijpratība.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks pārrunāja arī sadarbību izglītībā. Studenti no Vācijas ir viena no lielākajām ārvalstu studējošo grupām Latvijā. I.Mūrniece atzinīgus vārdus veltīja arī Vācijas atbalstam profesionālās izglītības stiprināšanai Latvijā.

Vēstnieks K.Helts ir akreditēts Latvijā 2020.gada 17.novembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI