DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Bēgot no policijas, jaunietis izpelnās astoņus administratīvos procesus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā piektdienā Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, Babītes novadā ap pulksten 00.10 pamanīja kādu automašīnu, kurā esošās personas, iespējams, pārkāpj ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus pulcējoties. Fiksējot šo gadījumu, tika nolemts automašīnu pārbaudīt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Jāpiemin, ka bez bēgšanas, vadītājs pārkāpis virkni citus noteikumus un viņam kopā tika uzsākti astoņi administratīvie procesi.

Naktī uz 29. janvāri Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, Babītes novadā, Piņķos fiksēja automašīnu “Nissan”, kura pārvietojās pa Jūrmalas ielu un tajā atradās vairāki jaunieši. Lai pārbaudītu konkrēto automašīnu, likumsargi ar ieslēgtām bākugunīm un skaņas signālu piebrauca tai klāt, taču automašīnas vadītājs palielināja braukšanas ātrumu un uzsāka bēgšanu. Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču tā vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgt.

Vadītājs turpināja kustību Piņķos pa Jūrmalas ielu līdz Rīgas ielai, kur veica labā pagrieziena manevru pie luksofora aizliedzošā signāla. Likumsargi, piebraucot tuvāk automašīnai, izteica atkārtotu prasību apturēt transportlīdzekli, arī šī prasība tika ignorēta un vadītājs turpināja bēgt, turpinot kustību pa Liepājas šoseju. Turpinot bēgšanu, vadītājs nogriezās no šosejas uz vietējās nozīmes ceļa, kur automašīna saslīdēja un nobrauca no ceļa braucamās daļas, kur arī likumsargi autovadītāju aizturēja.

Kā tika noskaidrots, pie automašīnas “Nissan” stūres bija sēdies kāds 17 gadus vecs jaunietis. Jaunietis bija pārkāpis virkni noteikumu, par ko viņam nāksies atbildēt likuma priekšā. Spēkrata vadītājam nebija ne tikai transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, bet pašam spēkratam bija noņemtas orģinālās numurzīmes un tas bija aprīkots ar numurzīmēm, kuras atrodas meklēšanā kā zagtas. Tāpat transportlīdzeklis nebija reģistrēts likumā noteiktā kārtībā, nebija veikta valsts tehniskā apskate, kā arī nebija Obligātā civiltiesiskā apdrošināšana.

Vēl bez iepriekš minētajiem pārkāpumiem jaunietim tika uzsākti administratīvie procesi gan par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), gan arī par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, piemēram, braukšanu pie  luksofora aizliedzošā signāla.

Atgādinām, ka šobrīd ārkārtējās situācijas laikā, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību, valstī ir noteikti pulcēšanās ierobežojumi. Ņemot vērā, ka automašīnā vēl bez šofera atradās četri jaunieši, visiem pieciem jauniešiem par pulcēšanos ārkārtējās situācijas laikā tiks lemts par soda piemērošanu.

Pēc notikušā jaunietis, kurš vadīja automašīnu tika nogādāts medicīnās iestādē ekspertīzes veikšanai, jo bija aizdomas, ka viņš atradās narkotisko vielu iespaidā.

Valsts policija atgādina, ka šajā laikā ir īpaši būtiski rūpēties par savu un apkārtējo drošību, un tāpat aicinām vecākus rūpīgi sekot līdzi savām atvasēm un to veiktajām darbībām brīvajā laikā, kā arī regulāri pārrunāt ar tām dažādus drošības jautājumus!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI