DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Aicina atzīmēt Pasaules radio dienas desmitgadi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Pasaules radio dienas desmitgadi, radiostacijas ir aicinātas izcelt radio kā neatņemamu mūsu pasaules sastāvdaļu, kas attīstās līdz ar to. UNESCO katru gadu 13. februārī aicina svinēt Pasaules radio dienu ar mērķi atgādināt sabiedrībai radio īpašo nozīmi informācijas pieejamības nodrošināšanā.

Radio joprojām ir medijs, kas var sasniegt visplašāko auditoriju gan tradicionālā formātā, gan caur mūsdienu tehnoloģiskajām formām un ierīcēm. Tā nozīme bija redzama arī Covid-19 pandēmijas laikā, kad ar tā starpniecību daudzviet pasaulē bija iespējams nodrošināt mācību nepārtrauktību, cīnīties ar dezinformāciju un veicināt sabiedrības informētību par drošības pasākumiem. Šī gada tēma ir “Jauna pasaule, jauns radio”, uzsverot radio spēju pielāgoties digitālā laikmeta prasībām, savā attīstībā sekojot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstībai, un nodrošinot neierobežotu informācijas pieejamību.

Tēmai izvēlēti trīs atslēgas vārdi: evolūcija – radio spēja attīstīties un ilgtspējība; inovācija – radio spēja rast tehnoloģiskos risinājumus, lai saglabātu savu aktualitāti un pieejamību; savienojamība – spēja kalpot sabiedrībai krīzes situācijās un svarīgos notikumos.

Radiostacijas visā pasaulē ir aicinātas iesaistīties, veidojot radio raidījumus vai aplādes veltītas gada tēmai un atslēgasvārdiem un daloties tajās ar UNESCO. Piemēram, klausītājus var iepazīstināt ar savas radio stacijas attīstību gan tehnoloģiju, gan satura aspektos, var pavēstīt par vēsturē nozīmīgām radio runām un to ietekmi, var sagatavot viktorīnu par interesantiem ar radio vēsturi un darbību saistītiem faktiem vai aicināt savus klausītājus iedomāties, kāds radio būs nākotnē.

Aicinām savas aktivitātes un iniciatīvas dienas atzīmēšanā reģistrēt starptautiskajā notikumu kalendārā: https://en.unesco.org/feedback/registration-world-radio-day-2021.

Plašāka informācija un idejas Pasaules radio dienas atzīmēšanai atrodamas vietnē: https://en.unesco.org/commemorations/worldradioday.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI