DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks attālināti piedalīsies Baltijas Asamblejas Drošības un aizsardzības komitejas sēdē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 29. janvārī aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiešsaistē piedalīsies Baltijas Asamblejas Drošības un aizsardzības komitejas sēdē, lai pārrunātu reģiona aizsardzības nozares aktualitātes.

Drošības un aizsardzības komitejas sēdē plānots apspriest reģionālas pieejas ieviešanu Baltijas valstu pretgaisa aizsardzības spēju pilnveidošanai, trīspusēja līguma izstrādi un noslēgšanu par kopīgu militāro iepirkumu vienotas sistēmas izveidi, kā arī Baltijas valstu militārās mobilitātes infrastruktūras un procedūru attīstīšanu. Sēdes dalībnieki diskutēs arī par Baltijas valstu jūras spēku reģionālās sadarbības un spēju stiprināšanu.

A. Pabriks komitejas deputātiem sniegs ieskatu automatizētās neklasificētas jūras novērošanas datu apmaiņas sistēmas ieviešanā. Tāpat aizsardzības ministrs informēs Asamblejas deputātus par sadarbību Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) ietvaros, ka arī par plāniem stiprināt Baltijas valstu sadarbību krasta apsardzes jomā.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991. gada 8. novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12 līdz16 deputāti.

Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā, kā arī pieprasīt atbildes par to, kā risināti Asamblejas dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI