DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs Parīzē tiekas ar UNESCO ģenerālsekretāri

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 26. janvārī vizītes laikā Francijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar UNESCO ģenerāldirektori Odriju Azulē (Audrey Azoulay).

Sarunā ministrs novērtēja Latvijas un UNESCO ciešo 30 gadu sadarbību, kopš Latvija kļuva par organizācijas dalībvalsti, un atgādināja par Latvijas prezidenta ielūgumu ģenerāldirektorei apmeklēt mūsu valsti.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un UNESCO ieguldījumu mediju un informācijas pratības, mediju brīvības aizsardzības, dezinformācijas apkarošanas jomās, īpaši pasvītrojot UNESCO lomu žurnālistu drošības jautājumā. Ministrs uzsvēra, ka Latvija jau ilgstoši aktīvi darbojas UNESCO Starptautiskās komunikāciju attīstības programmas padomē (International Programme for the Development Communication, IPDC), piedāvājot ekspertīzi un veicot brīvprātīgās iemaksas programmā.

Vienlaikus E. Rinkēvičs pasvītroja Latvijas aktīvo dalību UNESCO Ukrainas draugu grupā un nepieciešamību saglabāt Ukrainas teritoriālās nedalāmības un integritātes jautājumu UNESCO darbakārtībā organizācijas kompetences jomās.

O. Azulē augstu novērtēja Latvijas eksprezidentes Vairas Vīķes–Freibergas ieguldījumu UNESCO Starptautiskās komisijas par izglītības nākotni (International Commission on the Futures of Education) darbā.

Amatpersonas atzinīgi vērtēja Latvijas ekspertu nozīmīgo ieguldījumu UNESCO rekomendāciju izstrādē par mākslīgā intelekta ētiku, uzsverot cilvēktiesību, demokrātijas, dzimumu līdztiesības, ilgtspējīgas vides un ekosistēmu aizsardzības principus mākslīgā intelekta izmantošanā.

E. Rinkēvičs atzina, ka pēdējais gads ir bijis nozīmīgs Latvijas sadarbībai ar UNESCO Pasaules mantojuma centru – šajā laikā iesniegti un pašreiz izvērtēšanā ir divi Latvijas pieteikumi Pasaules mantojuma sarakstam: “Grobiņas arheoloģiskais ansamblis” un “Kuldīga – Kurzemes Goldingena”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI