DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs ar Latvijas vēstniekiem pārrunā nozares attīstības prioritātes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits šodien attālinātā sanāksmē tikās ar Latvijas vēstniekiem ārvalstīs un iepazīstināja ar satiksmes nozarē paveikto pagājušajā gadā, nozares attīstības prioritātēm, kā arī lielo transporta nozares projektu virzību.

Sanāksmes laikā ministrs ar vēstniekiem pārrunāja aktuālo vīrusa pandēmijas ietekmi uz aviācijas jomu. Ministrs uzsvēra, ka līdzīgi kā citviet pasaulē arī Latvijā aviācija ir viena no pandēmijas vissmagāk skartajām nozarēm. Pašlaik tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai nacionālā aviokompānija “airBaltic” būtu stiprinājusi savu konkurētspēju pēc pandēmijas beigām un lai Rīga arī turpmāk saglabātu savu pozīciju kā Ziemeļeiropas aviācijas mezgls.

Sanāksmes dalībnieki bija vienisprātis, ka iespējami drīz, saglabājot augstas epidemioloģiskās drošības prasības, būtu jāatjauno aviopārvadājumi ar trešajām valstīm, kas ļautu Latvijai stiprināt un nepazaudēt savu vietu starptautiskajā satiksmē.

Sanāksmes gaitā ministrs atbildēja uz vēstnieku jautājumiem par sadarbības perspektīvām transporta nozarē ar citām valstīm. Plaša saruna notika arī par Rail Baltica projekta īstenošanu. Satiksmes ministrs informēja, ka jau šogad projekta ieviesēji ir plānojuši izsludināt vairākus starptautiskus iepirkumus trases būvniecībai, kas apjoma ziņā varētu piesaistīt arī lielu Eiropas būvkompāniju uzmanību.

Ministrs arī pateicās Ārlietu ministrijai un Latvijas diplomātiskajam dienestam par konstruktīvo sadarbību ar Satiksmes ministriju ceļošanas ierobežojumu laikā, tai skaitā, organizējot repatriācijas reisus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI