DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīkos konkursu Rīgas pieminekļu aģentūras direktora amatam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 25. janvārī, nolēma rīkot konkursu Rīgas pieminekļu aģentūras vadītāja amatam.

Komiteja nolēma izveidot direktora amata kandidātu atlases komisiju un apstiprināja konkursa nolikumu.

“Rīgas pieminekļu aģentūra rūpējas par nozīmīgu Rīgas sabiedriskajā ārtelpā esošo pieminekļu uzturēšanu un saglabāšanu. Ar šo konkursu vēlamies aģentūrai iedot jaunu enerģiju, lai arī šai vēsturiskajai jomai piešķiltu attīstību, meklējot risinājumus, kā panākt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un jaunu pilsētvides objektu attīstību,” skaidro Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone.

“Konkurss ir atklāts, tā mērķis ir satikt kandidātu ar konkrētu vīziju par Rīgas kultūrvēsturiskā materiālā mantojuma glābšanu un restaurāciju,” saka Kultūrvēsturiskā materiālā mantojuma komisijas vadītāja Rita Našeniece.  “Gaidīsim enerģisku un drosmīgu jomas profesionāli, kam sirdij tuva ir misija glābt Rīgas vērtīgos vēsturiskos pieminekļus un, kurš ir spējīgs to racionāli un plānveidīgi darīt.”

Kandidēšanai uz aģentūras direktora amatu izvirzītas šādas prasības: 2.līmeņa profesionālā augstākā izglītība, darba pieredze kultūrvēsturisko materiālo mantojuma, vēstures, restaurācijas vai arhitektūras jomā, kā arī komandas vadības pieredze. Starp citām prasībām ir arī nepieciešamība saprast Rīgas pilsētas pašvaldības un pieminekļu aģentūras darbības lauku un finansējuma piesaistes pieredze.

Rīgas pieminekļu aģentūru kopš 2006. gada vada Guntis Gailītis. Termiņš šajā amatā ir uz četriem gadiem un G. Gailīša pilnvaras beidzas 14. februārī, tāpēc tagad tiks rīkots atklāt konkurss, kurā var piedalīties gan esošais direktors, gan arī citi kandidāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI