DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Stipras snigšanas laikā Rīgas iedzīvotāji aicināti ievērot piesardzību un ziņot par bedrēm uz brauktuves un netīrītām ietvēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, otrdien un trešdien būs spēcīga snigšana un brāzmains vējš, kas ievērojami apgrūtinās gājēju un transportlīdzekļu pārvietošanos, tāpēc pašvaldība aicina iedzīvotājus ievērot īpašu piesardzību un ziņot par bedrēm vai peļķēm uz brauktuves, kā arī par nenotīrītām ietvēm.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka darba gatavībā ir visas 50 ziemas tehnikas vienības, kā arī 11 ūdens sūknēšanas mašīnas, kas paredzētas vietām, kur sniega kušanas laikā veidosies lielas peļķes.

Tāpat autovadītājiem jāņem vērā, ka, saglabājoties mainīgiem laikapstākļiem un atkusnim mijoties ar salu, uz brauktuvēm var veidoties bedres, īpaši vietās, kur ir nolietots ielas segums. Spēcīgu nokrišņu laikā bedru pamanīšana var būt īpaši apgrūtināta. Lai bedres mazinātu, tiek veikta to apstrāde ar auksto asfaltbetonu, kura iedarbība ir piemērota ziemas apstākļiem un mainīgai gaisa temperatūrai.

Par bedru un lielu peļķu veidošanos, gan arī vietām, kur ir nepieciešama sniega tīrīšana, iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram (SVC) uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80003600. Pēc zvana saņemšanas uz attiecīgo vietu operatīvi tiks nosūtīti ielu uzturēšanas dienesti.

Intensīva snigšana un spēcīgs vējš sāksies otrdien un saglabāsies līdz pat trešdienai. Prioritāri tiks tīrītas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi, veloinfrastruktūra un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas. Apgrūtināti braukšanas apstākļi var veidoties visā Rīgas teritorijā, tomēr īpaši sarežģīta izbraukšana tuvāko dienu laikā būs tieši uz mazākas nozīmes ielām. Lūdzam ņemt vērā, ka intensīvas snigšanas laikā ievērojams sniega daudzums uz ielām un veloinfrastruktūras var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī uzreiz pēc brauktuves un veloinfrastruktūras tīrīšanas.

Ja mierīgas snigšanas laikā sniega tīrīšana galvaspilsētas ielās optimāla rezultāta iegūšanai tiek veikta vienu reizi dienā – uzreiz pēc snigšanas beigām, tad paredzēts, ka sniegputeņa laikā brauktuvju un veloinfrastruktūras tīrīšana un apstrāde dienas laikā tiks veikta vismaz trīs reizes. Turklāt paredzēts, ka visas 50 ziemas tehnikas darbu turpinās arī nakts stundās.

Aicinām transportlīdzekļu vadītājus sniegputeņa laikā ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem jārēķinās, ka var veidoties autobusu, trolejbusu un tramvaju kustības novirzīšanās no grafika.

Tāpat pašvaldība atgādina, ka rūpīgi tiks sekots līdzi ietvju un jumtu tīrībai pilsētā. Aicinām arī iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro.

Par nenotīrītām ietvēm vai jumtiem iedzīvotāji aicināti ziņot pašvaldībai:

  • Administratīvajai inspekcijai – 67013558; 67026626 vai rdai@riga.lv (darba laikā);
  • Pašvaldības policijai – 110 vai izmantojot mobilo lietotni (jebkurā laikā).

Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu līdz sniegputenis norims.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI