DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas paziņojums par protestiem Krievijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija stingri nosoda Krievijas tiesībsargājošo iestāžu rīcību pret 2021. gada 23. janvārī notikušo protesta akciju dalībniekiem, kuri demokrātiskā ceļā īstenoja savas tiesības uz pulcēšanās un izteiksmes brīvību. Pārmērīga spēka lietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem un to nepamatota masveida aizturēšana nav attaisnojama.

Īpaši satraucoša ir Krievijas varasiestāžu īstenotā kampaņa vārda brīvības ierobežošanai, izdarot spiedienu un traucējot sociālo tīklu platformu darbību, vajājot protestu organizētājus, kā arī protestu laikā aizturot žurnālistus un ierobežojot mobilos un interneta sakarus. Varasiestāžu rīcība liecina par turpmāku regresu pilsonisko tiesību un brīvību jomā Krievijā.

Latvija aicina Krieviju  nekavējoties atbrīvot protestu laikā aizturētos un izbeigt pret tiem vērstās represijas. Latvija atkārtoti pieprasa atbrīvot opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un izbeigt pret viņu vērsto politisko vajāšanu. 

Latvija aicina Krieviju ievērot demokrātijas pamatvērtības un starptautiskās saistības, ko Krievija ir uzņēmusies EDSO un Eiropas Padomē, jo īpaši apņemšanos ikvienam nodrošināt Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijā garantētās tiesības uz izteiksmes brīvību un miermīlīgu pulcēšanās brīvību.

Šodienas ES Ārlietu padomē Latvija aicinās uz atbilstoši stingru ES atbildes reakciju, ieskaitot turpmāku ierobežojošo pasākumu vēršanu pret Krieviju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI