DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Uzlabos 4. un 19. trolejbusa kustības ātrumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu 4. un 19. trolejbusa maršrutu kustības ātrumu, “Rīgas satiksme” sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu Saulkalnes un Kartupeļu ielas krustojumā esošajam luksoforam uzstādījusi trolejbusu kustības detektorus, kas nodrošinās vienmērīgu sabiedriskā transporta kustību bez papildu nepieciešamības apstāties pie luksofora.

„Rīgas satiksme” sadarbībā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu veikusi daudzveidīgus uzlabojumus 4. un 19. trolejbusa kustības paātrināšanai, piemēram, ieviesta sabiedriskā transporta josla pirms iebraukšanas Mūkusalas rotācijas aplī, uzlabota trolejbusu prioritāte Graudu, Saulkalnes un Mālu ielas krustojumā, izveidota sabiedriskā transporta josla, izbraucot uz Kārļa Ulmaņa gatvi virzienā no pilsētas centra. Abi minētie trolejbusu maršruti papildina viens otru, kopā nodrošinot iespējami vienmērīgu kustības intervālu, kas nepieciešams, lai spētu apkalpot Ziepniekkalna apkārtnē esošo pasažieru plūsmu. Papildus jau veiktajām izmaiņām Satiksmes departaments informē, ka 2021. gadā Graudu un Valdeķu ielas krustojumā ir plānots uzstādīt transporta detektorus un ieviest adaptīvu luksoforu signālplānu, lai paaugstinātu satiksmes drošību un veicinātu satiksmes plūsmu.

Lai nodrošinātu vienmērīgu sabiedriskā transporta kustību bez papildu nepieciešamības apstāties pie luksofora, no 1. februāra tiks slēgta pieturvieta “Kartupeļu iela”. Tādejādi, lai nokļūtu sev vēlamajā galamērķī, pasažieriem, braucot Juglas un Pētersalas ielas virzienā, būs iespējams izmantot viena kvartāla ietvaros esošās pieturvietas „Saulkalnes iela” un „Tadaiķu iela” bez nepieciešamības šķērsot papildu ielas vai krustojumus, neradot papildu drošības riskus. Savukārt, braucot galapunkta „Ziepniekkalns” virzienā, būs iespējams izmantot pieturvietas „Saulkalnes iela” un „Graudu iela.”

Tāpat no 1. februāra 19. trolejbusa pieturvieta „A/S “Dzintars”” tiks pārdēvēta un turpmāk sauksies „Dzintars”.

Saziņai ar “Rīgas satiksmi” aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862 vai e-pastu info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties sociālo tīklu platformās vai mājas lapas www.rigassatiksme.lv sadaļā “Sazinies ar mums”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI