DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā pastiprināti tīrīs gājēju zonas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien lietus, sniegs un atkala daudzviet Rīgā apgrūtina gājēju un transportlīdzekļu pārvietošanos. Šādos laikapstākļos uz brauktuvēm veidojas slīdēšana. Īpaši apgrūtināti pārvietošanās apstākļi ir rajona nozīmes ielās, kā arī gājēju zonās, kur pastiprināti veidojas kūstoša sniega masa. Lai attīrītu gājēju zonas (pārejas un gājēju saliņas), kā arī mazinātu brauktuvju slīdēšanu, līdz vēlam vakaram darbu turpinās visa Rīgas domes ziemas uzturēšanas tehnika – kopumā 50 vienības.

Dienas pirmajā pusē prioritāri tika tīrīti un apstrādāti tilti, pārvadi, maģistrālās ielas un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kā arī veloinfrastruktūra, savukārt vakarpusē un nakts stundās pastiprināta uzmanība tiks pieversta gājēju zonu sakārtošanai un rajona nozīmes ielu apstrādei. Dienas laikā atsevišķās pilsētas vietās bija novērojama lietus ūdens savācēju aizsērēšanās, tomēr Rīgas domes Satiksmes departaments turpina sekot līdzi un operatīvi reaģē, lai tos iztīrītu.

Tāpat aicinām nekustamo īpašnieku apsaimniekotājus rūpīgi veikt privātīpašumam pieguļošo ietvju tīrīšanu, lai uzlabotu gājēju drošību.

Mainīgie laikapstākļi ietekmē arī sabiedriskā transporta kustību. Saskaņā ar SIA “Rīgas satiksme” datiem, dienas pirmajā pusē autobusu un trolejbusu kustība kavējās vidēji 5-10 minūtes, kamēr tramvaju kustības traucējumu faktiski nebija. Pēc pulksten 17:00 autobusu kavējumi ir 10 līdz 15 minūtes, trolejbusiem līdz 10 minūtēm, savukārt tramvaju kavējumi ir līdz 5 minūtēm.

Gan gājēji, gan autovadītāji ir aicināti ievērot īpašu piesardzību. Transportlīdzekļu vadītājus lūdzam savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Par bīstamām situācijām uz Rīgas ielām un tiltiem ieteicams informēt Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 80003600.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI