DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti trīs paaugstinātas bīstamības ugunsgrēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20. janvāra plkst. 06.30 līdz 21. janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 49 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst.04.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā deg starpsiena 25m2 platībā, griesti 28m2 platībā un otrajā stāvā – grīda 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst.07.53 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Plkst.18.11 saņemts izsaukums uz Sējas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva dzīvojamā māja 70m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vienu cilvēku un kaķi. Plkst.20.40 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.17.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vasarnīcā. Notikuma vietā ar atklātu liesmu dega vienstāva vasarnīca ar izbūvētu mansardu 50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu apskates turpināja darbu. Plkst.21.55 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst.11.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamā māja pilnā 130m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasti divi bojāgājuši cilvēki. Plkst.16.06 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Papildu informācija par ugunsgrēku Dundagas novadā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja 120m2 platībā – veicot dzēšanas darbus tika atrasts viens bojāgājis cilvēks. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.12.50. Iepriekš ziņojām, ka ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba piecus cilvēkus. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts vakar plkst.02.59 un plkst.07.02 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks bija lokalizēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, loga rāmis, siltumizolācija, starpstāvu pārsegums, pagrabs, šķūnis ar malku, krāsmatas, sodrēji septiņu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI