DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU aicina uz semināriem par doktorantūras mācību centru izveidi un to atbalsta ietekmi uz studijām

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai kvalitatīvi sagatavotos doktorantūras mācību centru izveidei un uzsāktu praktiskas aktivitātes, Erasmus+ projekta MODEST starptautiskā komanda Latvijas Universitātes virsvadībā aicina interesentus apmeklēt divus tīmekļseminārus. Tajos ar pieredzi dalīsies Apvienotās Karalistes un Somijas universitāšu profesori, kas ikdienā veic šo darbu.

Tīmekļsemināros tiks spriests par tādām aktuālām tēmām kā nepieciešamība īpašu doktorantūras mācību centru izveidei; doktorantūras mācību centru ietekme uz doktorantūras studijām; doktorantūras studiju programmu turpmākā attīstība un pilnveide pēc doktorantūras mācību centru izveides, tostarp, lēmumu pieņemšana, programmu apstiprināšana, programmu (moduļu) efektivitātes novērtējums, mijiedarbība ar iekšējiem un ārējiem studiju un pētniecības partneriem, multidisciplinaritātes nodrošināšana utt.; nepieciešamās doktorantūras studiju kandidātu zināšanas un prasmes, kuri vēlas studēt šādā centrā; centra administratīvā vadība un mijiedarbība ar akadēmiskajiem un ārējiem sadarbības partneriem; tīklojuma veidošana un informācijas savstarpēja apmaiņa starp doktorantūras mācību centriem un tradicionālām doktora studiju programām ārpus šādiem centriem.

Par Apvienotās Karalistes pieredzi doktorantūras centru izveidē stāstīs Mančestras Universitātes profesore Irina Grigorjeva tīmekļseminārā, kas norisināsies pirmdien, 25. janvārī, plkst. 16.00 pēc Latvijas laika. Dalībai seminārā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot pieteikuma veidlapu tiešsaistē: https://bit.ly/3iwwtvW. Savukārt 4. februārī plkst. 10.00 pēc Latvijas laika būs iespējams uzzināt EIT digitālā Helsinku doktorantūras centra pieredzi, par kuru stāstīs centra darbinieks Helsinku Universitātes profesors Timo Sorsa. Dalībai seminārā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, tas paveicams aizpildot pieteikuma veidlapu tiešsaistē: https://bit.ly/39UyIFs.

Līdz ar jauna doktorantūras modeļa ieviešanas iecerēm Latvijā, kas paredz būtiski uzlabot doktorantūras studiju kvalitāti un ieviest arī jaunu šī studiju posma finansēšanas kārtību, nodrošinot doktorantiem konkurētspējīgu atalgojumu studiju laikā, kā arī noteikt vienotu promocijas kārtību, pašreiz Latvijas Universitātē jau ir uzsākts darbs pie jaunā doktorantūras modeļa izstrādes.

MODEST ir Erasmus+ projekts “Modernization of Doctoral Education in Science and Improvement of Teaching Methodologies (MODEST)”, kas tiek īstenots kā daļa no Latvijas Universitātes Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas un ir vērsts uz doktorantūras studiju modernizāciju projekta partnervalstīs.

Plašāk: https://www.emodest.eu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI