DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par nelegālo cigarešu glabāšanu Kuldīgas novadā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par vairāk nekā 12 tūkstošu nelegālo cigarešu glabāšanu Kuldīgas novadā, Laidu pagastā. Kriminālprocess tika nodots prokuratūrai virzīšanai uz tiesu soda piemērošanai.

Pagājušā gada novembra beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes  Kuldīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas konstatēja, ka kāds vīrietis Kuldīgas novadā, Laidu pagastā kādā īpašumā glabāja dažādu marku cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Noskaidrots, ka vīrietis stallī nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus – 12 160 cigaretes, proti, 11 620  cigaretes NZ Gold, 200 cigaretes NZ Black, 160 cigaretes NZ, 80 cigaretes M&R, 80 cigaretes Premier, 20 cigaretes Prince) ievērojamā apmērā, kas nebija marķētas ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem likumpārkāpumiem, savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzina. Valstij radītais kaitējums par kriminālprocesā konstatētajām cigaretēm ir 1958,76 eiro.

Saskaņā ar Krimināllikumu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI