DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Satiksmes ministrs: taupīšana uz sabiedriskā transporta pasažieru veselības rēķina nav pieļaujama

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits uzsver: “Pārvadātājiem un pārvadājumu pasūtītājiem jāseko līdzi epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanai un, ņemot vērā spēkā esošās prasības un nosacījumus, nepieciešamības gadījumā jānorīko papildu reisi. Mēs nedrīkstam pieļaut taupību uz cilvēku veselības rēķina!”

Turpinoties ārkārtas situācijai, Satiksmes ministrija atgādina par epidemioloģiskās drošības pasākumiem sabiedriskā transporta pasažieriem, pārvadātājiem un pārvadājumu pasūtītājiem.

Lai nodrošinātu distancēšanos un mazinātu vīrusa izplatīšanās riskus sabiedriskajā transportā, pasažieru skaits transportlīdzeklī nedrīkst pārsniegt 50 % no tā ietilpības. Sabiedriskā transporta pārvadātājiem pasažieru iekāpšana un izkāpšana jāorganizē tā, lai šo prasību nodrošinātu. Savukārt, ja transportlīdzeklī tā specifikas dēļ nav iespējams kontrolēt pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, tajā ir jābūt marķētām sēdvietām, kuras nedrīkst aizņemt.

Pārvadātāju pienākums ir regulāri uzraudzīt pasažieru skaitu un, lai ierobežotu drūzmēšanos transportlīdzekļa salonā, maršrutu reisu izpildē norīkot transportlīdzekļus ar atbilstošu ietilpību. Jānodrošina, ka, izpildot darba pienākumus, vadītājs ir distancēts no pasažieriem, bet transportlīdzekļos, kur vadītāja kabīne nav nodalīta no salona, vismaz pirmās rindas sēdvietas pasažieriem nav pieejamas.

Sabiedriskajā transportā sejas maskas ir jālieto gan transportlīdzekļa vadītājam, gan visiem pasažieriem, ieskaitot bērnus no 7 gadu vecuma. Sejas maskas sabiedriskajā transportā var nelietot bērni, kas nav sasnieguši 7 gadu vecumu, un personas ar kustību traucējumiem vai psihiskās veselības traucējumiem. Prasība lietot sejas maskas ir spēkā arī taksometros. Sabiedrisko transportu nedrīkst izmantot personas ar pozitīvu Covid-19 testu un personas, kuras atzītas par kontaktpersonām.

Joprojām aicinām pasažierus atbildīgi izvērtēt sabiedriskā transporta izmantošanas nepieciešamību un izmantot sabiedrisko transportu tikai būtiskos gadījumos (nokļūšanai darba vietā vai atgriežoties no tās; veikala, aptiekas apmeklējumiem). Ja iespējams, jāizvēlas brauciens laikā, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk pasažieru. Iekāpjot, izkāpjot un izvēloties stāvvietu, pēc iespējas jāievēro 2 metru distance. Biļetes braukšanai sabiedriskajā transportā aicinām iegādāties pirms brauciena, pēc iespējas izmantojot attālinātas biļešu iegādes iespējas.

Šie pasākumi noteikti mērķtiecīgai Covid-19 ierobežošanai un cīņai pret vīrusa radīto apdraudējumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI