DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltijas valstu Ārlietu komisiju priekšsēdētāji nosoda A. Navaļnija apcietināšanu un aicina viņu nekavējoties atbrīvot

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Baltijas valstu Ārlietu komisiju priekšsēdētāji otrdien, 19.janvārī, kopīgā paziņojumā nosoda Krievijas varas iestāžu veikto Alekseja Navaļnija aizturēšanu pēc viņa atgriešanās Krievijā, kas acīmredzot ir kārtējais varas iestāžu mēģinājums apklusināt to opozīciju un kritiķus. Krievijas varas iestādēm ir nekavējoties un bez jebkādiem nosacījumiem jāatbrīvo A.Navaļnijs un jāgarantē viņa drošība, teikts paziņojumā.

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Enns Ēsmā (Enn Eesmaa) un Lietuvas parlamenta Ārlietu komisijas vadītājs Žigimants Paviļonis (Žygimantas Pavilionis) paziņojumā uzsvēruši, ka saskaņā ar savām starptautiskajām saistībām Krievijai ir jāievēro tiesiskuma princips un jāaizsargā pilsoniskās tiesības, bet politiskās opozīcijas pārstāvju aizturēšana ir pretrunā ar starptautiskajām saistībām un pienākumiem, tostarp Eiropas Padomes ietvaros.

“Aleksejs Navaļnijs Krievijas teritorijā kļuvis par zemiska nozieguma upuri – viņu mēģināja noindēt, izmantojot Krievijā izstrādātu nervus paralizējošu kaujas vielu no “Novičok” grupas, un to apliecinājusi Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija. Tā vietā, lai izmeklētu šo noziegumu, Krievijas varas iestādes ir izvēlējušās atkārtoti piespriest Navaļnijam brīvības atņemšanu par to, ka viņš izmantojis savas cilvēktiesības – tiesības uz vārda brīvību,” atsaucoties uz paziņojumu, norādīja R.Kols.

Baltijas valstu parlamentārieši paziņojumā atkārtoti aicina Krievijas varas iestādes uzsākt kriminālizmeklēšanu A.Navaļnija noindēšanas mēģinājuma lietā un nodrošināt, ka visas vainīgās personas tiek sauktas pie atbildības taisnīgā tiesā. Mēs aicinām Krievijas varas iestādes nekavējoties atbrīvot A.Navaļniju un izbeigt režīma kritiķu politiskās vajāšanas un iebiedēšanas kampaņu, norāda deputāti.

Izdarot attiecīgus no šiem faktiem izrietošus secinājumus, aicinām mūsu Eiropas partnervalstis un parlamentārās asamblejas, tostarp Eiropas Padomes Parlamentāro asambleju, izteikt tūlītēju un stingru nosodījumu Krievijas nedemokrātiskajām metodēm un apsvērt jautājumu par papildu sankciju ieviešanu pret tiem, kas ir atbildīgi par A.Navaļnija nelikumīgo aizturēšanu, uzsvērts paziņojumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI