DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pieņemts lēmums par tālākajām procedūrām sešās maršrutu tīkla daļās

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ir noslēgusies piedāvājumu vērtēšana konkursā par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu nākamajos 10 gados četrās maršrutu tīkla daļās. Iepirkumu komisija, izvērtējot piedāvājumus, atzinusi, ka konkursā uzvarējuši šādi pārvadātāji:

  • AS “Nordeka” lotē “Cēsis”;
  • SIA “Tukuma auto” lotē “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni”;
  • AS “Nordeka” lotē “Limbaži, Sigulda”;
  • AS “Liepājas autobusu parks” lotē “Ogre, Aizkraukle”.

Savukārt maršrutu tīkla daļā “Jelgava, Dobele” un “Ventspils” saskaņā ar Iepirkumu uzraudzības biroja Iesniegumu izskatīšanas komisijas norādījumiem ir veikta atkārtota piedāvājumu pārvērtēšana.

Maršrutu tīkla daļā “Jelgava, Dobele” pieņemts lēmums pārtraukt konkursa procedūru, pamatojoties uz to, ka apvienībai SIA “Jelgavas autobusu parks” un SIA “Dobeles autobusu parks” izmaksājamais kompensāciju apmērs visā līguma darbības laikā – 10 gadu periodā – vairāk nekā divas reizes pārsniegtu finansējumu, kas tiek piešķirts sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanas rezultātā radušos zaudējumu segšanai. Savukārt lotē “Ventspils” AS “Nordeka” un SIA “Sabiedriskais autobuss” piedāvājums atzīts par neatbilstošu, jo Iepirkumu komisija konstatēja, ka personu apvienība finanšu piedāvājumā nebija ietvērusi visas izmaksas, kas saistītas ar iepirkuma līguma izpildi, un grozīja Finanšu piedāvājumu, kas nav atļauts.

Maršrutu tīkla daļā “Cēsis”, “Limbaži, Sigulda”, “Ogre, Aizkraukle” un “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni” pasažieri iegūs augstas kvalitātes pakalpojumus, kas tiks nodrošināti ar autobusiem, kuru vidējais vecums 10 gadu periodā būs mazāks par četriem gadiem; informācija par gaidāmajām pieturām autobusos tiks paziņota gan audio formātā, gan vizuāli; visi transportlīdzekļi būs aprīkoti ar elektronisku maršruta zīmi, drošības jostām, bezvadu internetu (wi-fi), kā arī tajos būs pieejami bezskaidras naudas norēķini; gandrīz 40% autobusu būs aprīkoti ar velosipēdu turētājiem; vismaz 55% autobusu būs uzstādīts pacēlājs, nodrošinot transportlīdzeklī vismaz vienu vietu, kas paredzēta personai ratiņkrēslā; aptuveni 10% no visiem pakalpojumu nodrošināšanā izmantojamajiem autobusiem būs bezizmešu.

Atklāts konkurss par iespēju sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutu tīkla daļā “Cēsis”, “Limbaži, Sigulda”, “Ogre, Aizkraukle” un “Jēkabpils, Preiļi, Līvāni” atkārtoti tika izsludināts 2020. gada jūlijā, jo sākotnēji visu pretendentu sagatavotie piedāvājumi neatbilda iepirkuma nolikuma prasībām. Kopumā tika saņemti 32 piedāvājumi, kurus iesniedza 10 pretendenti. Vislielākā konkurence bija par iespēju sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutu tīkla daļā “Cēsis” un “Ogre, Aizkraukle” – uz šo daļu piedāvājumus iesnieguši deviņi pretendenti. Savukārt par iespēju apkalpot maršrutu tīkla daļu “Jēkabpils, Līvāni, Preiļi” un “Limbaži, Sigulda” sacentās septiņi pretendenti.

Konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu ar autobusiem līdz 2030. gadam 16 maršrutu tīkla daļās tika izsludināts 2019. gada jūlijā. Piecās maršrutu tīkla daļās – “Liepāja”, “Kuldīga, Saldus”, “Pierīga”, “Bauska” un “Daugavpils, Krāslava” – ir noslēgts līgums ar konkursa uzvarētāju, kas stāsies spēkā 2021. gada 1. augustā. Savukārt septiņās lotēs – “Talsi, Tukums”, “Jelgava, Dobele”, “Valmiera, Valka, Smiltene”, “Gulbene, Alūksne, Balvi”, “Madona” un “Rēzekne, Ludza”, “Ventspils” un “Jelgava, Dobele” – konkurss tiks sludināts atkārtoti, jo sākotnēji iesniegtie pretendentu piedāvājumi neatbilda konkursa nolikuma un / vai Tehniskās specifikācijas prasībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI