DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Rīt notiks Latvijas kapitāla tirgus forums 2021 "Šodienas lēmumi = nākotnes iespējas"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 19. janvārī, no plkst.10 līdz 14 tiešsaistē notiks Latvijas kapitāla tirgus forums 2021 "Šodienas lēmumi = nākotnes iespējas", kurā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) iepazīstinās ar 10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai un ar nozares ekspertiem un viedokļu līderiem diskutēs par programmas ieviešanu un Latvijas kapitāla tirgus izaicinājumiem.

Forumā būs iespēja uzklausīt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas un Baltijas valstu ekspertu viedokli, Igaunijas ostu operatora Tallina Sadam un Lietuvas enerģētikas koncerna Ignitis Group pieredzi.

Forumu atklās FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile, bet FKTK padomes loceklis Ģirts Rūda iepazīstinās ar FKTK izstrādāto 10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai. Pēc tam ar ekspertiem trīs paneļdiskusijās tiks apspriesti šādi temati:

  • Emitenti – investīciju piesaistītāji,
  • Investoru intereses veicināšana Baltijas kapitāla tirgū,
  • Valsts iespējas kapitāla tirgus attīstībai.

Foruma tiešraide: https://fktk.stasti.lv/ un https://www.fktk.lv/.

Foruma programma: https://www.fktk.lv/mediju-telpa/nozares-temati/latvijas-kapitala-tirgus-forums-2021/programma/.

Reģistrācija forumam: https://fktk.stasti.lv/tiesraide/.

Foruma mērķis ir veicināt ekspertu diskusijas un institūciju sadarbību, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un pēc iespējas plašāk izmantotu tā potenciālu. Attīstīts kapitāla tirgus veicina vietējo un ārvalstu investīciju ieplūšanu Latvijā, paver plašas iespējas vietējiem un ārvalstu uzņēmējiem piesaistīt finanšu resursus, kā arī investoriem sniedz iespēju ieguldīt Latvijas tautsaimniecības attīstībā.

2020. gadā FKTK un Latvijas kapitāla tirgus dalībnieku stratēģiskā dialoga ietvaros FKTK uzklausīja kapitāla tirgū iesaistīto institūciju viedokli par līdzšinējo pieredzi un normatīvo regulējumu. Eksperti sniedza savu viedokli par iespējām kapitāla tirgus attīstībai, kapitāla tirgus izaicinājumiem Latvijā un iespējamajiem attīstības scenārijiem. Līdztekus tam FKTK veikusi Latvijas bijušo, esošo un potenciālo kapitāla tirgus dalībnieku aptauju, kā arī izvērtējusi Latvijas kapitāla tirgus situāciju. Balstoties uz stratēģiskā dialoga, aptaujas un FKTK veiktā izvērtējuma secinājumiem, izstrādāta 10 soļu programmu Latvijas kapitāla tirgus attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI