DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

TM: Tieslietu ministrs piedalās pirmajā attālinātajā tiesnešu zvēresta nodošanas ceremonijā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 15. janvārī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns piedalījās pirmajā attālinātajā jeb tiešsaistē notikušajā svinīgajā tiesnešu zvēresta nodošanas ceremonijā, kurā Valsts prezidentam Egilam Levitam zvērestu nodeva pieci jauni tiesneši – Edgars Grīvnieks, Alise Antone, Inga Jaunzeme, Natālija Asača un Liene Lāzare.

Sveicot tiesnešus ar stāšanos amatā, J. Bordāns norāda: “Tas ir mūsu izaicinājums un šodienas realitāte – klasisks saturs ar jaunu veidolu. Šodien jaunajiem tiesnešiem jau pirmais solis ir sācies digitālā vidē. Tas ir zīmīgi! Tas nozīmē, ka savā attīstībā nedrīkst apstāties, ja vēlies būt kompetents un profesionāls tiesnesis. Novēlu jaunajiem tiesnešiem turpināt pilnveidoties, mācīties un apgūt arvien jaunas zināšanas, lai ar savu atbildīgo darbu veicinātu tiesu varas reputāciju un stiprinātu sabiedrības uzticību tiesiskumam.”

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” pēc zvēresta nodošanas tiesnesis stājas pie savu pienākumu pildīšanas: Edgars Grīvnieks un Alise Antone – Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā, Inga Jaunzeme – Rīgas rajona tiesā, Natālija Asača – Rēzeknes tiesā, Liene Lāzare – Zemgales rajona tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI