DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Vakar ugunsgrēkā Rīgā izglābti divi cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. janvāra plkst. 06.30 līdz 15. janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst.17.15 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas, dīvāns un egle kopumā 5m2 platībā. No ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus un suni. Plkst.18.59 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.16.54 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas 4m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā atrada vienu bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Plkst.18.14 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst.12.04 tika saņemts izsaukums Olaines novadā, kur 20m2 platībā dega dārza māja un piebūve. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.14.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.09.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Meistaru ielu Kuldīgā, kur
ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas uzņēmumā. Ierodoties notikuma vietā, tika
konstatēts, ka no skaidu uzglabāšanas bunkuriem nāk dūmi. Lai atrastu
degšanas perēkli, tika izmantots drons ar siltumkameru. Šis
paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kur bunkuros dega skaidas un skaidu
putekļi 40m2 platībā, likvidēts plkst.11.38.

Vakar plkst.20.50 noslēdzās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka Ziemeļu rajonā Rīgā dzēšana, kur ar atklātu liesmu dega dzīvojamā trīsstāvu māja 430m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, trīs cilvēki cieta un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, bet 14 cilvēki tika evakuēti. Izsaukums tika saņemts plkst. 04.25.

Vakar plkst.12.31 tika saņemts izsaukums Lielvārdē par ledū ielūzušu cilvēku. Ierodoties notikuma vietā tika noskaidrots, ka cilvēks atrodas upē simts metrus no krasta. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, izcēla cilvēku no ūdenstilpes un nodeva NMPD mediķiem. Plkst.13.29 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Salaspils novadā ledū bija ielūzis suns, kurš tika izcelts un nodots saimniekam, savukārt Vecpiebalgas novadā no purva dīķa tika izcelts mājlops.

VUGD atgādina – uz ūdenstilpju ledus atrasties ir ļoti bīstami! Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai. VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību un nedoties uz ūdenstilpju ledus! VUGD aicina pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai arī viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI