DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Precizētas tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļa prasības

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā, ka tehnoloģiju attīstības ietekmē pastāvīgi mainās un attīstās transportlīdzekļu uzbūve un konstrukcija, valdība šodien apstiprināja precizējumus tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļa noteikumos.

Šodien, 14.janvārī Ministru kabinets izskatīja un pieņēma grozījumus 2017.gada 30.maija noteikumos Nr.295 „Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa”. Pilnveidotajos noteikumos ir detalizēti norādītas prasības transportlīdzekļu tehniskai kontrolei, kas ļaus nepārprotami un skaidri tās piemērot gan valsts tehniskās apskates, gan tehniskās kontroles uz ceļa ietvaros.

Būtiskākie grozījumi:

  • turpmāk transportlīdzekļiem, kas aprīkoti ar dabasgāzes barošanas sistēmu, būs jāveic periodiska to balonu pārbaude atbilstošā inspicēšanas institūcijā (spēkā no 2022.gada 1.janvāra);
  • veikti precizējumi attiecībā uz autovadītāju apmācībai paredzētu transportlīdzekļu aprīkošanu ar papildus atpakaļskata spoguļiem.

Aktualizētais tiesību akts tehniskās apskates un tehniskās kontroles uz ceļa veikšanai turpmāk nosaka arī citus tehniskus precizējumus saistītus ar transportlīdzekļu uzbūvi un konstrukciju. Noteikumu pieņemtā versija pieejama MK mājas lapā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI