DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima valsts kontroliera amatā ievēl Rolandu Irkli

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 14.janvārī, valsts kontroliera amatā ievēlēja Rolandu Irkli. Attālinātajā Saeimas sēdē atklātā balsošana ar vēlēšanu zīmēm notika platformā e-Saeima. 

Rolands Irklis ir padomes priekšsēdētājs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, kā arī Eiropas enerģētikas regulatoru padomes viceprezidents. Tāpat viņš pilda Energoregulatoru sadarbības aģentūras Regulatoru valdes priekšsēdētāja vietnieka amata pienākumus. 

R.Irklim ir maģistra grāds uzņēmumu un organizāciju vadīšanā, kā arī iegūta jurista kvalifikācija. 

R.Irkļa kandidatūru šim amatam virzīja 13 parlamentārieši. 

Frakciju padomes noteiktajā termiņā valsts kontroliera amatam tika izvirzīti trīs kandidāti: Ilze Grīnhofa, Edgars Korčagins un Rolands Irklis. 

Valsts kontroliera vēlēšanas bija jāorganizē, jo pašreizējās valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas otrais pilnvaru termiņš beigsies šā gada 19.janvārī. 

Kandidatūras valsts kontroliera amatam izvirza Saeimas deputāti, un valsts kontrolieri amatā ieceļ Saeima uz četriem gadiem. Viena persona nevar būt par valsts kontrolieri vairāk kā divus termiņus pēc kārtas. 

Valsts kontrole ir neatkarīga koleģiāla augstākā revīzijas (audita) iestāde, un tā veic revīzijas atbilstoši Latvijā atzītiem starptautiskajiem revīzijas standartiem. 

Valsts kontroles darbības mērķis ir noskaidrot, vai rīcība ar valsts un pašvaldību līdzekļiem ir tiesiska, pareiza, ekonomiska un efektīva, kā arī sniegt rekomendācijas atklāto trūkumu novēršanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI