DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Domnīcā diskutēs par atdalītas infrastruktūras nepieciešamību un drošas satiksmes organizāciju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceļu satiksmes drošības padomes domnīca uzsāks diskusijas par iespējamiem risinājumiem, lai plānotu drošas un ērtas satiksmes telpas organizāciju visiem satiksmes dalībniekiem, tai skaitā veidojot kopīgas satiksmes zonas.

Līdz ar klimatam draudzīgas un multimodālas pārvietošanās arvien pieaugošo nozīmi Latvijas, Eiropas un pasaules griezumā, pilsētvides satiksmē novērojams velosipēdistu un elektrisko skrejriteņu pieaugums un jautājums par atdalītas infrastruktūras nepieciešamību gan gājējiem, gan velosipēdu un elektroskrejriteņu satiksmei ir kļuvis arvien aktuālāks. Lai mazaizsargātie satiksmes dalībnieki – gājēji, velosipēdisti, elektrisko skrejriteņu vadītāji, varētu droši un ērti pārvietoties būtu nepieciešams nodrošināt atbilstošu infrastruktūru un drošu satiksmes organizāciju.

Piektdien, 15.janvārī, plkst. 14:00, attālināti,  izmantojot lietotni Zoom, notiks Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcas sēde. Lai nodrošinātu iespēju plašākam dalībnieku lokam iepazīties ar diskusijās izteiktajiem viedokļiem sēdes tiešraide tiks translēta Satiksmes ministrijas Facebook kontā.

Diskusijā piedalīsies Satiksmes ministrijas, CSDD, VAS “Latvijas Valsts ceļi”, Valsts policijas, Rīgas domes Satiksmes departamenta, RTU pārstāvji, kā arī citi sadarbības partneri un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Papildus informācija: Ceļu satiksmes drošības padome (padome) darbojas saskaņā ar Ministru kabineta 2019.gada 11.jūnija  noteikumiem Nr.245 “Ceļu satiksmes drošības padomes nolikums”.  Ceļu satiksmes drošības padomes domnīca ir padomes izveidota, lai  tās ietvaros eksperti veiktu dažādu politikas risinājumu diskusijas un labākās prakses analīzi, kā arī nodrošinātu ceļu satiksmes drošības procesa nepārtrauktību padomes sēžu starplaikos. Domnīcā sagatavotie un apspriestie starpnozaru jautājumi tiek virzīti konceptuālu lēmumu pieņemšanai padomē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI