DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Jelgavā izglābts cilvēks

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12. janvāra plkst. 6.30 līdz 13. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 22 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst.23.30 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamās ēkas dzīvoklī dega grīda 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglābta vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. Plkst.23.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina būt līdzatbildīgiem par savu, tuvinieku un arī kaimiņu drošību un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sodrēji dzīvojamās ēkas dūmvadā, elektrības stabs, egle, sadzīves mantas, divas vieglās automašīnas un atkritumi.

Vakar ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama ceļu satiksmes negadījumos, kur kravas automašīnām avārijas rezultātā bija radusies degvielas noplūde. Iecavas novadā no divām kravas automašīnas tvertnēm noplūda 100 litri degvielas – notika noplūdes likvidēšana un bojātās tvertnes demontāža. Savukārt Garkalnes novadā no kravas automašīnas bojātās degvielas tvertnes noplūda 250 litri degvielas 100 metru platībā. Izlijusī dīzeļdegviela tika savākta ar absorbenta palīdzību, bet bākā atlikusī degviela tika pārsūknēta uz rezerves tvertni. Ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Saistībā ar ceļu satiksmes negadījumiem, aizvadītajā diennaktī kopumā tika saņemti septiņi izsaukumi. VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem uz ceļiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa segumam atbilstošu ātrumu. Gadījumā, ja ir noticis ceļu satiksmes negadījums un nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība, nekavējoties zvaniet 112!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI