DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Konkursa otrajā kārtā par Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vadīšanu sacentīsies pieci pretendenti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vadītāja atlasē pieņemts lēmums uz konkursa otro kārtu izvirzīt piecus no sešiem pretendentiem, kas bija pieteikušies konkursā. Konkursa pirmās kārtas ietvaros komisija izskatīja iesniegtos dokumentus.

Uz konkursa otro kārtu izvirzītie pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz 10 jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un iestādes darbības jomu, kā arī prezentēs savu redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Pretendenti, kas tiks izvirzīti uz konkursa trešo kārtu, tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, komandas vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, kā arī pārmaiņu vadīšanu un orientāciju uz rezultātu sasniegšanu. Šos atlases procesus Valsts kanceleja ir gatava nodrošināt attālināti.

Konkursa noslēgumā komisijas izvēlētais atbilstošākais amata pretendents tiks iecelts amatā.  

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada labklājības ministre Ramona Petraviča, tās sastāvā ir: Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs un Labklājības ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktore Elīna Celmiņa. Tāpat pretendentu vērtēšanā kā neatkarīgs novērotājs piesaistīts nodibinājuma “Invalīdu un viņu draugu apvienība “APEIRONS”” valdes loceklis Ivars Balodis.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI