DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs pārrunā Portugāles prioritātes Eiropas Savienības prezidentūrā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 11. janvārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs videokonferencē ar Portugāles Ārlietu ministrijas valsts sekretāri Eiropas lietās Anu Paulu Zakariašu (Ana Paula Zacarias) apsprieda Portugāles prioritātes Eiropas Savienības (ES) prezidentūrā 2021. gada pirmajā pusē.

Viena no Portugāles prezidentūras prioritātēm būs Eiropas ekonomikas atveseļošana, izmantojot klimata un digitālo pāreju, kā arī stiprinot ES vienoto tirgu. “ES dalībvalstīm jāmācās no Covid-19 krīzē pieļautajām kļūdām, lai nākotnē uzlabotu ES funkcionēšanu un veicinātu ciešāku sadarbību,” uzsvēra ministrs. Ministrs pauda atbalstu Portugāles darbam, lai noslēgtu ES daudzgadu budžeta sektorālo lēmumu pieņemšanu, tai skaitā Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumentu (Connecting Europe Facility – CEF), kura finansējums ir īpaši svarīgs Rail Baltica projekta ieviešanai.

E. Rinkēvičs arī pauda atbalstu Portugāles organizētajam Sociālajam samitam šā gada 7.-8. maijā: “Covid-19 krīze pierādīja, ka, risinot ekonomiskos un veselības izaicinājumus, nedrīkstam aizmirst arī par sociālajiem aspektiem.”

Runājot par ES lomas stiprināšanu globāli, amatpersonas piekrita, ka ir svarīgi turpināt sadarbību ar ES Dienvidu kaimiņiem, Āfriku, Latīņameriku, Indiju un Austrumu partnerības valstīm, vienlaikus uzsverot, ka īpaši svarīgi būs veidot attiecības ar ASV jauno administrāciju, kā arī turpināt ciešu sadarbību ar Apvienoto Karalisti.

Informācijai

Portugāle 2021. gada pirmajā pusgadā ir ES Padomes prezidējošā valsts. Ar Portugāles prioritātēm sīkāk var iepazīties šeit (angļu valodā).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI