DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē ugunsgrēkos Ludzas novadā un Rīgā izglābti divu cilvēki

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 8. janvāra plkst. 06.30 līdz 11. janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 137 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, 69 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Nedēļas nogalē 10 gadījumos VUGD steidzās uz izsaukumiem, kur dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji. VUGD aicina regulāri tīrīt sodrējus no dūmeņiem, krāšņu un pavardu dūmkanāliem. To vislabāk izdarīs skursteņslaucītājs, taču, ja privātmāju saimnieki prot un zina, kā iztīrīt skursteni, to var paveikt arī saviem spēkiem. Atgādinām, ka ilgdedzes cietā kurināmā ierīces un iekārtas dūmvadus jātīra vēl papildus vienu reizi apkures sezonas laikā (no 1.novembra līdz nākamā gada 1.martam).

Vakar plkst.08.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jaunpilī, kur vienstāva ražošanas ēkā kūpinātavā dega griesti 8m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 60 cilvēki. Plkst.10.36 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Jaunpils brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums.

Svētdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Ventspils novada Ugāles pagastā, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Raidot autocisternas skaņas signālu, tika norādīts virziens un cilvēks iznāca no meža. Aicinām ievērot piesardzību dodoties uz mežu! Dodoties uz mežu, ņemiet līdz uzlādētu mobilo tālruni. Ja iespējams, neejiet uz mežu vienatnē un, lai izvairītos no apmaldīšanās, centieties iegaumēt vietu, kur esat iegājuši mežā un kur esat pārvietojušies!

Sestdien plkst.23.45 VUGD saņemta izsaukumu Rīgā, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu mājās dzīvoklī dega sadzīves mantas 1m2 platībā. Ēkas iedzīvotāji pirms VUGD ierašanās no piedūmotā dzīvokļa bija izveduši vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. VUGD pateicas iedzīvotājiem par pašaizliedzīgo rīcību! Plkst.23.55 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst.15.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas griestu pārsegums 7m2 platībā. Mēģinot apdzēst uguni paša spēkiem, cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.16.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien tika saņemta informācija, ka Cēsīs uz dīķa ledus atrodas četras nepilngadīgas personas. Kad VUGD iedarās notikuma vietā, cilvēki no ledus nogāja pašu spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji veica pārrunas par to, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami.

Piektdien plkst.21.51 tika saņemts izsaukums Ludzas novadā, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu namā pie krāsns dega grīda un sadzīves mantas 1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst.22.42 ugunsgrēks tika likvidēts.

Līdzīgs gadījums bija arī Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamā mājā pie krāsns dega grīda un starpsiena 3m2 platībā. Notikumā cietušo nebija. Aicinām ievērot piesardzību kurinot krāsnis!

Plkst.22.49 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažiem, kur vienstāva dzīvojamās mājas pagrabā dega koka kastes un koka konstrukcijas 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Plkst.23.43 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Savukārt Rīgā daudzdzīvokļu mājā – dega adventes vainags 0,2m2, bet Jūrmalā divstāvu dzīvojamā mājā dega eglīte 0,5m2 platībā. Notikumos cietušo nav. Abos gadījumos dūmu detektori mājokļos nebija uzstādīti. Aicinām neizmantot atklātu uguni – nededzināts sveces – adventes vainagos un eglītēs! Šīs svētku dekorācijas ir jau ilgu laiku pavadījušas mājokļos, izkaltušas un var viegli uzliesmot pat no sīkas dzirksteles.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI