DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Vitenbergs: ir svarīgi radīt drošus apstākļus tirdzniecības vietās, lai atsāktos visu preču tirdzniecība klātienē

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs šodien tikās ar tirdzniecības nozares asociācijām un lielākajiem tirgotājiem Latvijā, lai pārrunātu pašreizējo situāciju tirdzniecībā, esošo Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviesto pasākumu efektivitāti un ietekmi uz nozares darbību. Tika pārrunāti arī priekšlikumi drošas tirdzniecības nodrošināšanai pēc 25.janvāra, līdz kuram šobrīd ir noteikti valdības stingrie ierobežojumi.

 

“Diemžēl epidemioloģiskā situācija Latvijā šobrīd neuzrāda pozitīvas tendences, kas ļautu atgriezt “vecos laikus” tirdzniecības organizēšanā un ikviena cilvēka ikdienā. Covid-19 vīrusa izplatība joprojām vērojama augsta, līdz ar to šobrīd ir vitāli svarīgi nodrošināt drošus apstākļus tirdzniecības vietās gan darbiniekiem, gan pircējiem. Šobrīd ieviestie drošības pasākumi mazinājuši cilvēku pulcēšanos veikalos un veicinājuši, ka cilvēki tirdzniecības vietās pavada īsāku laiku,” norāda ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

“Vienlaikus mums ir svarīgi rast risinājumu drošas tirdzniecības nodrošināšanai nākotnē, kad, uzlabojoties epidemioloģiskai situācijai Latvijā, tirdzniecības vietām būs iespēja atsākt pilnvērtīgu darbību. Aicinu nozares komersantus ciešā sadarbībā rast efektīvāko risinājumu – kompromisu, kas gan nodrošinās īpaši drošus apstākļus tirdzniecības vietās, vienlaikus neradot ievērojamu slogu uzņēmējiem,” turpina ministrs.

Sanāksmes laikā tirdzniecības nozares pārstāvji norādīja, ka jau šobrīd maksimāli ievēro noteiktos nosacījumus, vienlaikus paužot apņemšanos vēl pastiprināt iekšējo kontroli veikalos. Tirgotāji aicina pēc iespējas ātrāk atteikties no ieviestajiem preču sarakstiem, ļaujot strādāt visām tirdzniecības vietām godīgas konkurences apstākļos un ievērojot pastiprinātus drošības pasākumus.

Tikšanās piedalījās tirdzniecības nozares nevalstiskās organizācijas un lielākie tirgotāji, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Reklāmas asociācijas, Veselības ministrijas, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji un citi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI