DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija licences turpmāk izsniegs tikai elektroniski

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 7. janvāra sēdē Ministru kabinets apstiprināja izmaiņas sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumos, paredzot, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) turpmāk licences izsniegs tikai elektroniski.

Covid-19 infekcijas izplatība ir ieviesusi virkni izmaiņu mūsu ikdienas paradumos un arī dažādu pakalpojumu sniegšanas nosacījumos. Izmaiņas licenču izsniegšanas kārtībā sekmēs Regulatora pakalpojumu pieejamību, veicinās dokumentu elektronisko apriti, optimizēs valsts pārvaldes procesus un mazinās administratīvo slogu komersantam, kā arī nodrošinās izsniegto licenču pārskatāmību un atbilstību aktuālajai situācijai.

Vienlaikus Regulators turpinās uzturēt licencēto komersantu reģistru ar iespēju iepazīties visiem lietotājiem.

Komersants iesniegumu licences saņemšanai, licences nosacījumu grozīšanai vai licences anulēšanai (atcelšanai) Regulatoram turpmāk varēs arī iesniegt elektroniski.

Ieviestās izmaiņas samazinās ar licences saņemšanu saistītos pasta izdevumus gan Regulatoram, gan komersantam.

Vairāk ar apstiprinātajiem grozījumiem Ministru kabineta 2005.gada 30.augusta noteikumos Nr.664 “Sabiedrisko pakalpojumu licencēšanas noteikumi” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Regulators ir institucionāli un funkcionāli neatkarīgs, pilntiesīgs, autonoms publisko tiesību subjekts, kas realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs. Atbilstoši Enerģētikas likumam Regulators izsniedz licenci uz 20 gadiem elektroenerģijas pārvadei un sadalei; siltumenerģijas pārvadei un sadalei; dabasgāzes pārvadei, sadalei un uzglabāšanai; sašķidrinātās dabasgāzes pakalpojuma sniegšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI