DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš par veselības ministra pienākumu izpildītāju ieceļ Pabriku, pateicas Ilzei Viņķelei par līdzšinējo sadarbību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien ir parakstījis rīkojumu par veselības ministres Ilzes Viņķeles atbrīvošanu no amata un Ministru prezidenta biedra, aizsardzības ministra, Arta Pabrika iecelšanu par veselības ministra pienākumu izpildītāju uz laiku, kamēr Saeimā tiks apstiprināts jauns veselības ministrs.

Ministru prezidents pirms rīkojuma parakstīšanas sazinājās ar līdzšinējo veselības ministri Ilzi Viņķeli, pasakoties viņai un viņas komandai par līdzšinējo darbu. Tāpat Ministru prezidents ir informējis Arti Pabriku, ka, ņemot vērā līdzšinējo praksi un viņa kā ministra lielo pieredzi, nozīmēs viņu par veselības ministra vietas izpildītāju uz laiku līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 5. janvārī, pieprasīja veselības ministres Ilzes Viņķeles demisiju, norādot uz lēno vakcinācijas tempu, laicīgi izstrādāta vakcinācijas plāna trūkumu, kā arī sekām, kuras šobrīd piedzīvojam, laicīgi neizstrādājot un neieviešot Covid-19 ierobežošanas plānu.

Ministru prezidenta rīkojums stājas spēkā no tā parakstīšanas brīža.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI