DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. janvārī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Latvijas Pasts vienotā komplektā apkopo 2020. gada pastmarku izdevumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts izdevis 2020. gada pastmarku komplektu, kurā iekļautas visas pagājušā gada laikā emitētās pastmarkas – kopumā 17 pastmarku izdevumi, kas sastāv no 25 pastmarkām un diviem pastmarku blokiem. Starp 2020. gada filatēlijas izdevumiem ir gan pastmarkas no tradicionālām sērijām, gan īpaši oriģinālizdevumi. 2020. gada pastmarku komplekti pieejami lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā: https://veikals.pasts.lv/.

Latvijas Pasta 2020.gada pastmarku komplektā iekļauti kopumā 17 pastmarku izdevumi, ko veido 25 pastmarkas un divi pastmarku bloki, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā 2 miljonus eksemplāru. Pastmarku komplekts ir ērts veids pastmarku kolekcionēšanai, jo tajā atrodamas visas gada laikā izdotās pastmarkas, nodrošinot to funkcionālu lietošanu un pārskatāmību.

2020.gadā izdoto pastmarku komplekti interesentiem ir pieejami lielākajās Latvijas Pasta nodaļās un Latvijas Pasta e-veikalā: https://veikals.pasts.lv/.  

Pērn Latvijas Pasts veltīja pastmarkas vairākām izcilām mūsu valsts personībām dažādās jomās: Dailes teātra dibinātājam un režisoram Eduardam Smiļģim (1886–1966), nopelniem bagātajai ķīmijas zinātniecei un sporta entuziastei Emīlijai Gudriniecei (1920–2004), pirmajam olimpiskās medaļas ieguvējam Latvijā un pirmajam Eiropas čempionam soļošanā Jānim Daliņam (1904–1978).

Akcentējot būtiska kultūras notikuma gadadienu, 2020.gadā tika izdota pastmarka  par godu pirmajai latviešu nacionālajai operai Baņuta, kam apritēja 100 gadu kopš pirmizrādes. Savukārt starptautiska mēroga notikums attēlots pastmarkā, kas izdota saistībā ar arī Apvienoto Nāciju Organizācijas pērn pasludināto Starptautisko augu veselības gadu.

Divi filatēlijas izdevumi, kopumā astoņas pastmarkas, 2020.gadā tika izdoti pašlīmējošā formātā – Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi un tradicionālās Ziemassvētku sērijas pastmarkas.

2020.gadā tika turpināta arī labi pazīstamu un tradicionālu pastmarku sēriju izdošana, piemēram, Latvijas Dabas muzeja unikālo eksponātu sērijā – ar Latvijā atrastiem Baltijas dzintara eksemplāriem, Izcilie latviešu mākslinieki – ar pasaulslavenajam latviešu māksliniekam Gustavam Klucim veltītu pastmarku bloku, bet Latvijas arhitektūras sērijas pastmarkā – ar mākslinieka Alekseja Naumova gleznotu Alīses ielas ūdenstorni. Eiropas vienotās sērijas pastmarkas pērn vēstīja par senajiem pasta ceļiem, bet sērija Latvijas putni tika papildināta, izdodot pastmarkas ar 2020.gada putnu zivju dzenīti un mežirbi.

Pastmarka ir pasta apmaksas zīme, kas tiek izmantota sūtījumu pārsūtīšanas apmaksai, bet vienlaikus tā var būt vērtīgs kolekcionēšanas priekšmets. Latvijas pastmarku izdošanas plānu nosaka īpaši izveidota Pastmarku emisijas komisija.

Visas Latvijas Pasta 2020.gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI