DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. janvārī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

7. janvārī IZM aicina uz kalendāra #ZinātneLatvijai 2021 atvēršanas svētkiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2020. gada 7. janvārī, plkst. 15.00 Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) aicina uz kalendāra #ZinātneLatvijai atklāšanas svētkiem. @ZinatneLatvijai Facebook tiešraidē visiem interesentiem būs iespēja iepazīt 14 kalendāra personības videostāstos un tiešsaistē, kā arī satikt zinātniekus neformālā sarunā par pētniecības aktualitātēm. Pasākumu atklās izglītības un zinātnes ministre Dr.philol. Ilga Šuplinska.  

Veidojot kalendāru un izstādi #ZinātneLatvijai, IZM jau ceturto gadu stāsta par mūsu zinātniekiem, kas nes Latvijas vārdu pasaulē un iedvesmo jaunradei. Šogad  kalendāra atvēršana notiek attālināti, bet izstādes #ZinātneLatvijai  atklāšana pēc valstī noteikto  ierobežojumu atcelšanas ir plānota Vecrīgā, Līvu laukumā.

Zinātnes kalendārs jau veidojas par noteiktu tradīciju, kas ļauj iepazīt zinātniekus un zinātnieces, kas atklājuši zinātnes un pētniecības procesa valdzinājumu. Tas ir meklējumu ceļš, spītība un neatlaidība, prieks par eksperimentu, ambiciozitāte un drosme pētījuma objekta vai metodikas izvēlē,  spēja atrast un domāt likumsakarībās, ne tikai izsekot cēloņsakarībai. Tam seko starpdisciplinaritāte un inovācijas, tehnoloģijas un digitālā kompetence kā palīgrīks vai pamatmetode, lai atklātu dabas un civilizācijas mīklas ikvienā no zinātnes nozarēm,” uzsver ministre.

Kalendāra #ZinātneLatvijai 12 mēnešos izcilu un inovatīvu pētniecību dažādās zinātnes nozarēs atklāj 14 personības: ķīmijas zinātniece Dr.chem. Iveta Pugajeva (Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “Bior”), kompozītmateriālu konstrukciju pētnieks Dr.sc.ing. Kaspars Kalniņš (Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Materiālu un konstrukciju institūts), onkologs Dr.med. Arvīds Irmejs (Rīgas Stradiņa universitāte), socioloģijas pētniece Ph.D. Liene Ozoliņa (Latvijas Kultūras akadēmija), industriālie doktoranti Rūdolfs Rumba un Jānis Braunfelds (RTU), sabiedriskās zinātnes pētniece Ph.D. Baiba Prūse (Vides risinājumu institūts, Venēcijas Ka’Foskāri (Ca’Foscari) universitāte), biomīmikrijas pētniece Dr.sc.ing. Ruta Vanaga (RTU Vides aizsardzības un siltuma sistēmu  institūts), izglītības zinātņu pētnieces Dr.paed. Zanda Rubene un Dr.paed. Linda Daniela (Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas,  psiholoģijas un mākslas fakultāte), mākslīgā intelekta pētnieks Dr.sc.ing. Sergejs Kodors (Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženierzinātņu institūts), farmakoloģijas pētniece Dr.med. Baiba Jansone (LU Farmakoloģijas katedra), veterinārmedicīnas pētnieks Dr.med.vet. Armands Vekšins (Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes Klīniskais institūts), elektronikas un datorzinātņu pētnieks Dr.sc.ing. Kaspars Ozols (Elektronikas un datorzinātņu institūts).

Pieteikšanās pasākumam: https://www.facebook.com/ZinatneLatvijai

Iepriekšējo gadu #ZinātneLatvijai kalendāru video stāsti: 2020. gads un 2019. gads.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI