DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

VID Muitas laboratorija paplašina akreditācijas sfēru ar divām jaunām testēšanas metodēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 18. decembrī Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja (turpmāk – LATAK) akreditācijas komisija pieņēma lēmumu paplašināt VID Muitas laboratorijas akreditācijas sfēru ar divām jaunām testēšanas metodēm pārtikas produktu izpētes jomā. 

Sākot ar 2020. gada 21. decembri, akreditācijas sfērā ir iekļautas divas testēšanas metodes pārtikas produktu izpētes nodrošināšanai:

  • individuālo cukuru (glikozes, fruktozes, saharozes, maltozes un laktozes) noteikšana;
  • saharozes/invertcukura/izoglikozes un cietes/glikozes satura noteikšana Mērsinga papildkoda vajadzībām atbilstoši Komisijas Regulas (EK) Nr. 900/2008 prasībām.

Akreditācija ir trešās puses neatkarīgs novērtējums, kas apliecina laboratorijas kompetenci un spēju veikt testēšanu atbilstoši konkrētām testēšanas metodēm, kā arī apliecina laboratorijas sniegto pakalpojumu atbilstību drošības, veselības un vides aizsardzības prasībām. VID Muitas laboratorijas akreditācijas sfērā iekļautās jaunās metodes paplašina laboratorijas sniegto pakalpojumu klāstu pārtikas produktu novērtēšanā gan Muitas pārvaldes struktūrvienību vajadzībām, gan juridiskām personām, kuras to var izmantot kā maksas pakalpojumu Kombinētās nomenklatūras koda noteikšanai.

Kopumā VID Muitas laboratorijā tagad ir akreditēta 21 testēšanas metode, tostarp naftas produktu un etilspirtu saturošu paraugu fizikālā un fizikāli ķīmiskā testēšana un narkotisko un psihotropo vielu noteikšana dažādos objektos.

Ar visām Muitas laboratorijas akreditācijas sfērā iekļautajām testēšanas metodēm var iepazīties LATAK tīmekļa vietnē (LATAK piešķirtais Muitas laboratorijas identifikācijas numurs ir T-241).

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI