DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

PTAC: padomi par drošu gaismas virteņu un citu elektropreču lietošanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojas Ziemassvētki, un, kā ik katru gadu, mēs iegādājamies dāvanas sev un saviem tuviniekiem, tajā skaitā arī elektropreces. Lai dāvanas saņēmējam nebūtu vilšanās par saņemto dāvanu, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir sagatavojis norādes, kas būtu jāņem vērā, lai izvēlētā dāvana būtu pēc iespējas drošāka un kvalitatīvāka. Tāpat ir jāpievērš īpaša uzmanība drošu Ziemassvētku gaismiņu virteņu iegādei un lietošanai!

  • Izvēloties elektroierīci, iepazīsties ar informāciju par preci – pārliecinies, ka tā ir marķēta ar CE zīmi, tai ir pievienota lietošanas instrukcija valsts valodā,
  • Novērtē preci vizuāli – vai prece nav bojāta, vai nav bojāts tās strāvas padeves vads. Vai ierīces savienojumu vietās ar vadu nav asas šķautnes, kas lietošanas laikā varētu sabojāt vada izolāciju. Vai nav spraugas, kur varētu piekļūt strāvu vadošām detaļām.
  • Lietojot preci, ievēro ražotāja sniegtos norādījumus un lietošanas instrukcijas – prasības uzstādīšanai, kopšanai un atbilstošai lietošanai.

Ziemassvētku virtenes

Tā kā šajā tumšajā laikā īpaši aktuāla ir Ziemassvētku virteņu lietošana māju iekštelpu un pagalmu dekorēšanai PTAC aicina pievērst īpašu uzmanību elektrodrošībai dzīvesvietās, rūpīgi izvēlēties un izmantot gaismas lampiņu virtenes un svētku dekorus, kā arī veikt piesardzības un drošības pasākumus.

  • Piemēram, gaismiņu virtenēm būtiski pievērst uzmanību, vai tās paredzētas lietošanai iekštelpās vai ārpus telpām. 
  • Ja iegādājies gaismas lampiņu virteni – virtenes vadam jābūt vismaz sērkociņa biezumā.
  • No kontaktdakšas līdz pirmajai lampiņai jābūt vismaz 1.5 metra atstatumam.
  • Neatstāj elektroierīces – gaismas virtenes, dekorācijas un citas iekārtas – pieslēgtas strāvai ilgstoši bez uzraudzības, piemēram, prombūtnes laikā.

Aicinām patērētājus ņemt vērā padomus un apdomīgi izvēlēties elektropreces, tāpat tās droši lietot, sevišķu uzmanību pievēršot Ziemassvētku lampiņu virtenēm!

Lai droši svētki ikkatram no mums!

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI