DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Futbola federācija: LU Sporta mājā redzam potenciālu futbola infrastruktūras uzlabošanā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vadims Ļašenko un Indriķis Muižnieks.

FOTO: Toms Grīnbergs, LU

Latvijas Futbola federācija (LFF) jaunajā sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU), kas ietver arī topošās LU Akadēmiskā centra Sporta mājas izveidi, saredz potenciālu futbola infrastruktūras uzlabošanā. 

LU ar LFF 18. decembrī noslēdza sadarbības līgumu par vēlmi ilgtermiņā sadarboties daudzpusējā sporta nozares attīstībā, īpaši izceļot topošās Sporta mājas izveidi LU Akadēmiskajā centrā Torņkalnā. Šādu sadarbības līgumu LU jau ir noslēgusi ar Latvijas Basketbola savienību, Latvijas Florbola savienību un Latvijas Volejbola federāciju. 

"LFF ir būtiski vairot futbola treneru akadēmisko zināšanu bāzi, tāpēc sadarbība ar LU organiski iekļaujas LFF mērķu īstenošanā. Tāpat sadarbības ietvaros redzam potenciālu arī futbola infrastruktūras uzlabošanā. Domāju, šī būs abpusēji izdevīga sadarbība, kuras ietvaros katrai no pusēm būs vērtīgi ieguvumi," atzina LFF prezidents Vadims Ļašenko. 

Futbolam kā pasaules sporta karalim liela loma ir arī LU sportā. Par tā popularitāti LU vidū liecina gan LU Futbola līga, kas kopš 2007. gada ik gadu pulcē prāvu skaitu komandu, gan duālās karjeras atbalsts, augstskolai ilggadēji sadarbojoties ar Latvijas futbola Virslīgas klubu FK Metta.  

Viens no pēdējā laika zināmākajiem futbolistiem, kurš lūkojis apvienot profesionālu sportu ar augstākās izglītības iegūšanu, ir Roberts Uldriķis. Šobrīd R. Uldriķis, kurš pārstāv arī Latvijas nacionālo futbola izlasi, spēlē vienā no Eiropas spēcīgākajām futbola līgām Šveicē, taču LU lepojas, ka ceļā uz izaugsmi ir bijusi arī mūsu Alma mater. 

LFF, līdzīgi kā LU, ir bagāta ar tradīcijām un ilgu pastāvēšanas vēsturi, kas gadu laikā ļāvis uzkrāt pieredzi, uzskata LU Sporta centra direktors Uģis Bisenieks. 

“Futbols, manuprāt, ir īpašs pasaules kartē ar savu izveidoto sistēmu, radot vienotu platformu finansējuma atbalstam, izglītības un citām jomu saistošām programmām, kas katrā valstī ļauj pilnveidot, popularizēt un attīstīt šo sporta veidu. Spēja sadarboties un kopīgi gūt labākus rezultātus ir arī mūsu piemērs. Pirms dažiem gadiem kopīgi izveidojām Latvijā pirmo specializēto treneru studiju programmu, kas ir labs sākums tālākai attīstībai un sadarbībai arī citās jomās,” bilda U. Bisenieks. 

Paredzēts, ka līdz ar LU Akadēmiskā centra attīstību, Torņakalnā atradīsies Sporta māja, kurā būs vairākas transformējamas zāles, kuras varēs piemērot dažādiem sporta veidiem. Plānots, ka multifunkcionālajā sporta kompleksā būs arī aerobikas zāles, deju zāle, sporta zāle, spēka zāle, sporta laboratorija, lielais un mazais baseins, masāžas, fizioterapijas un rehabilitācijas telpas, ģērbtuves, sauna, tiesnešu telpa, dopinga testu telpa, slavas zāle un koptelpas. Šis komplekss būs pieejams ne tikai LU saimei, tā infrastruktūru varēs izmantot arī pārējie pilsētas iedzīvotāji. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI