DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Telekomunikācijas

Linkaits paraksta jaunu BEREC biroja mītnes līgumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 21.decembrī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits no Latvijas puses parakstīja jaunu mītnes līgumu ar Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (BEREC) atbalsta aģentūru jeb BEREC biroju par tā darbības turpināšanu Rīgā. No BEREC biroja puses līgumu parakstīja tās direktors Lāslo Ignēci (László Ignéczi).

Atklājot līguma parakstīšanas ceremoniju, satiksmes ministrs Tālis Linkaits teica: “Biroja atrašanās Rīgā ir abpusēji izdevīga vienošanās. COVID situācija ir skaidri izcēlusi IKT infrastruktūras  nozīmību un iespējas. Mēs esam lepni par iespēju arī turpmāk uzņemt BEREC biroju mūsu valstī un atbalstīt tā centienus digitalizācijas procesā.”

BEREC atbalsta aģentūras direktors Lāslo Ignēci augsti novērtēja visus ieguldītos pūliņus un resursus, lai sagatavotu šo dokumentu: “Jaunais mītnes līgums kalpos kā stingrs pamats, lai nodrošinātu BEREC biroja darbību Rīgā. Tas nozīmē, ka par spīti daudzajiem izaicinājumiem un grūtībām, 2020.gadu varam noslēgt pozitīvā izskaņā.”

BEREC atbalsta aģentūras valdes priekšsēdētājs Dans Šjobloms (Dan Sjöblom) norādīja, ka BEREC birojam piešķirtais mandāts palīdz veicināt harmonizētu un uz gala lietotājiem orientētu telekomunikācijas tirgu Eiropā. Atbalsta aģentūras valdes nākamā gada vadītājs Mišels Van Belingens (Michel Van Bellinghen) akcentēja BEREC biroja apņemšanos turpināt tuvināt Eiropas Savienību tās pilsoņiem, īpaši biroja mītnes valstī - Latvijā. “Atrodoties Rīgā, mēs arī turpmāk strādāsim pie tā, lai pavairotu ieguvumus un sniegtu savu ieguldījumu, piedāvājot iespējas un priekšrocības vietējiem uzņēmumiem, tūrismam un izglītībai,” norādīja Belingens.

Eiropas Komisijas Komunikācijas tīklu, satura un tehnoloģijas ģenerāldirktorāta (DG CONNECT) ģenerāldirektors Roberto Viola teica: “Mēs vēlamies apsveikt Latvijas valdību un BEREC par veiksmīgu Mītnes līguma sarunu noslēgšanu. Līdz ar to, bez šaubām, BEREC ar savu pienesumu varēs veicināt Eiropas elektrononisko sakaru kodeksa, kas ir piemērojams no šodienas, konsekventu ieviešanu.”

Parakstīšanas ceremonija notika attālināti – svinīgā pasākuma tiešraidē piedalījās Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe, kā arī Eiropas Komisijas DG Connect ģenerāldirektors Roberto Viola.

Līguma parakstīšanu 17. decembrī atbalstīja Ministru kabinets. Jaunais mītnes līgums noteiks turpmāko BEREC biroja darbību Latvijā un pavērs plašākas darbības iespējas  - rīkot kopīgus projektus, pasākumus, konferences, apmācības ar Latvijas valsts iestādēm.

BEREC birojs Latvijā strādā kopš 2011. gada 24. februāra, kad tika parakstīts pirmais mītnes līgums par BEREC biroja darbības uzsākšanu Rīgā. BEREC ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu elektronisko sakaru nozares regulatoru iestāde, par kuras izveidošanu dalībvalstis lēma 2009. gadā. Šī iestāde (BEREC) izstrādā pamatnostādnes, sniedz atzinumus un konsultē ES institūcijas, kā arī ES dalībvalstu regulējošās iestādes. BEREC birojs ir ES aģentūra, kas sniedz attiecīgo administratīvo un profesionālo atbalstu BEREC institūcijai.

Publicitātes attēls

Publicitātes attēls

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI