DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Konkurences padome atļauj SIA “Neste Latvija” tirgot degvielu Lielvārdes novada Jumpravas pagastā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

17. decembrī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu atļaut SIA “Neste Latvija” iegūt tiesības nomāt daļu no SIA “ELAMA B” piederošās degvielas uzpildes stacijas, kas atrodas Lielvārdes novada Jumpravas pagastā, Priežkalnos 2. KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

SIA “ELAMA B” uz franšīzes līguma pamata darbojas ar “Circle K” preču zīmi un nodrošina degvielas un autogāzes mazumtirdzniecību un ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecību. Saskaņā ar nomas līgumu SIA “Neste Latvija”, kas darbojas naftas produktu mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības un auto ķīmijas tirdzniecības tirgū, nomās daļu no SIA “ELAMA B” aktīviem, nodrošinot degvielas tirdzniecību degvielas uzpildes stacijā.

Tā kā abi uzņēmumi veic līdzīga rakstura saimniecisko darbību un darījuma rezultātā viens tirgus dalībnieks pārņemtu otra aktīvus, kas nodrošina benzīna un dīzeļdegvielas tirdzniecību, Konkurences likuma izpratnē tā ir uzņēmumu apvienošanās, kas ir paziņojama KP.

SIA “ELAMA B” piederošajā degvielas uzpildes stacijā Lielvārdes novadā, Jumpravas pagastā, Priežkalnos 2, kur turpmāk degvielas mazumtirdzniecību veiks SIA “Neste Latvija”, SIA “ELAMA B” turpinās autogāzes un ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecību.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Lai nepieļautu būtisku konkurences samazināšanos uzņēmumu apvienošanās rezultātā, apvienošanās darījumiem, kas atbilst Konkurences likumā noteiktajiem kritērijiem, nepieciešama Konkurences padomes atļauja. Tādējādi Konkurences padome nodrošina valstisku kontroli pār tirgu koncentrēšanos, lai neveidojas tādas strukturālas izmaiņas, kuru rezultātā patērētājiem ilgtermiņā tiek ierobežotas izvēles iespējas vai preces un pakalpojumi jāiegādājas par nekonkurētspējīgu cenu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI