DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Droša un mierpilna atpūta Latvijas valsts mežos arī brīvdienās un svētku laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

“Mežs jebkuros laikapstākļos ir labākā vieta, kur patverties no ikdienas darbiem, atgūt mieru un stiprināt pacietību šajā sarežģītajā laikā. Turklāt veselības ekspertu vērtējumā uzturēšanās mežā ir arī veselīga,” atgādina AS “Latvijas valsts meži” (LVM) mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde. Saskaņā ar vakardienas, 17. decembra, Ministru kabineta rīkojumu, kas paredz stingrākus ierobežojumus COVID-19 vīrusa izplatības ierobežošanai, došanās dabā un aktivitātes svaigā gaisā, ir viens no drošākajiem un labākajiem veidiem, kā pavadīt brīvdienas un svētku laiku. “Protams, arī dabā piesardzību neviens nav atcēlis – svarīgi ir izvairīties no pulcēšanās un ievērot LVM izvietotās brīdinājuma zīmes atpūtas vietās,” turpina Edmunds Linde.

Pašlaik viens no biežākajiem iemesliem, kāpēc ģimenes dodas uz Latvijas valsts mežiem, ir Ziemassvētku eglītes meklējumi. Tas ir labs iemesls pastaigai vēl neiepazītās meža takās, kas vijas 1,6 miljonos hektāru meža zemes. Ja rodas jautājumi, kur meklēt un kādu eglīti atļauts cirst, interesenti var apskatīt LVM video padomu un gūt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.

Taču, ja svētku eglīte jau atrasta, Latvijas valsts mežos arvien ir vairāk nekā 300 tūrisma vietas, kas aicina dabā un ļauj iepazīt Latvijas ainavu ziemā. Dabā gājējiem izveidotas 134 laipas, 90 dabas takas 220 km garumā, 7 lielie LVM skatu torņi un 9 mazie skatu tornīši putnu un purvu vērošanai, kas bez maksas pieejami ikvienam apmeklētājam. LVM atgādina, ka arī mežā jāievēro valstī noteiktie piesardzības pasākumi, izvairoties no lielām cilvēku masām, un noteiktā distance starp citiem meža apmeklētājiem. Plānot savu atpūtu mežā palīdzēs lietotne LVM GEO un https://www.lvmgeo.lv/kartes.

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē viesi var baudīt svētku gaismas, kas tumšajā laikā apspīd ne tikai priežu galotnes, koku tiltu-laboratoriju, bet arī Rūķīšu meža populārākos objektus.  Ik dienu jau no plkst. 15:00 tiek iedegtas gaismiņas Rūķu sētā, rūķu pilsētā Čiekurē, koka skatu tornī un Pasaku mežā – Sila Raganiņas mītnē. Gaismas pielieta ir arī jaunatklātā taka un Tērvetes novada svētku egle.

Arī Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā ikviens interesents aicināts iepazīt plašo skujkoku dažādību un dižās egles, izstaigāt skujkoku labirintu un piedalīties šogad īpaši sarūpētā foto studijā egļu alejā (nepieciešams iepriekš pieteikties, zvanot 27841099). Apmeklējumam var pieteikt ērtāko brīvo laiku gan darba dienās, gan brīvdienās.

Arī citos LVM tūrisma objektos sarūpēti pārsteigumi un radīta svētku noskaņa. Lai izdevusies, iedvesmojoša un droša atpūta dabā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI