DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš ar jauno Lietuvas premjerministri pārrunā abu valstu sadarbību un cīņu pret Covid-19 pandēmiju

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien telefonsarunā ar Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti (Ingrida Šimonytė) pārrunāja abu valstu un reģionālo sadarbību, cīņu pret Covid-19 pandēmiju un ārpolitikas jautājumus, tostarp situāciju Baltkrievijā. Tā bija pirmā K. Kariņa telefonsaruna ar I. Šimonīti pēc viņas apstiprināšanas amatā.

Sarunā K. Kariņš apliecināja, ka Lietuva ir Latvijas stratēģiskais partneris un Latvijai ir būtiska divpusējā sadarbība ar Lietuvu. Aktīva Latvijas un Lietuvas un visu trīs Baltijas valstu sadarbība ir būtisks priekšnoteikums visam reģionam nozīmīgu infrastruktūras projektu īstenošanā.

Ministru prezidents ar Lietuvas premjerministri pārrunāja abu valstu cīņu pret Covid-19 pandēmiju un tās ietekmi uz abu valstu ekonomikām. Puses bija vienisprātis, ka abas valstis atrodas izšķirošā brīdī, kurā ir iespējams panākt saslimstības samazināšanos. “Ziemassvētku un jaunā gada klusajā periodā mums ir jāpanāk lūzums Covid-19 saslimstības rādītājos, lai panāktu to samazināšanos. Ir saprotams sabiedrības nogurums no pandēmijas, bet bez striktiem ierobežojumiem un sabiedrības līdzdalības mēs negūsim virsroku pār vīrusu,” uzsvēra K. Kariņš.

K. Kariņš un I. Šimonīte sarunā atzina, ka vakcīnas pret Covid-19 ir daļa no stratēģijas pandēmijas pārvarēšanai, tomēr nepieciešams panākt sabiedrības līdzdalību un atbalstu, lai vakcinēšanās pret Covid-19, kas būs brīvprātīga un bez maksas, būtu sekmīga un tiktu sasniegts pietiekams imunitātes līmenis iedzīvotāju vidū. Lai to panāktu, nepieciešams nodrošināt caurspīdīgu vakcinācijas procesu un visaptverošu informāciju par vakcīnas drošības aspektiem.

Abu valstu valdību vadītāji pārrunāja arī ārpolitikas jautājumus, tostarp situāciju Baltkrievijā. K. Kariņš un I. Šimonīte bija vienisprātis, ka jāatbalsta Baltkrievijas sabiedrības pamatotie centieni pēc demokrātijas, un nosodīja Baltkrievijas varas iestāžu brutālo vardarbību pret iedzīvotājiem.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI