DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar ES fondu finansējumu izveidos transporta nozares informācijas nacionālo piekļuves punktu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu VSIA “Latvijas Valsts ceļi” pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumam transporta nozares informācijas nacionālā piekļuves punkta izveidei. Šim mērķim no Kohēzijas fonda paredzēti 5 miljoni eiro.

Līdz 2023. gada beigām projektā plānots izveidot transporta nozares informācijas nacionālo piekļuves punktu, kas veicinās satiksmes, ceļu, stāvlaukumu, maršrutu un ar satiksmes drošību saistītu datu pieejamību, tādējādi uzlabojot ceļu satiksmes drošību, braukšanas komfortu, sabiedrības mobilitāti un samazinot ceļu satiksmes dalībnieku ceļā pavadīto laiku.

Plānots, ka aktuālā satiksmes informācija ikvienam būs pieejama arī publiskā tīmekļa portālā, un tā būs noderīga valsts operatīvo dienestu, sabiedriskā transporta operatoru un intelektisko transporta sistēmu pakalpojumu sniedzēju darbā.

Projekta īstenošanai no Kohēzijas fonda paredzēti 5 miljoni eiro, valsts budžeta finansējums – 882 353 eiro.

Kohēzijas fonda investīcijas projekta īstenošanā paredzētas Satiksmes ministrijas ES fondu programmas  "Transporta nozares informācijas nacionālā piekļuves punkti” ietvaros.

Izsludinātās projektu atlases dokumentācija pieejama CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI