DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Signe Bole: Latvijas un Uzbekistānas sadarbība stiprinās abu valstu drošību un labklājību

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas un Uzbekistānas dienestu un iestāžu sadarbība stiprinās abu valstu un to iedzīvotāju drošību un labklājību, tāpēc svarīgi definēt problēmjomas un rast tām risinājumus, piektdien, 18.decembrī, attālinātā Latvijas un Uzbekistānas kopējā komisijas sanāksmē sacīja komisijas vadītāja, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Pieaugošā transnacionālās organizētās noziedzības ietekme jo īpaši skar tās jomas, kuras šodien iekļautas mūsu darba kārtībā. Mūsu komisijas uzdevums ir izskatīt šos aktuālos jautājumus, definēt problēmjomas un rast risinājumus. Mūsu dienestu un iestāžu sadarbībai ir būtiska nozīme mūsu valstu un to iedzīvotāju drošībai un labklājībai,” uzsvēra S. Bole.

Sanāksmē tika runāts par Latvijas un Uzbekistānas sadarbību cīņā ar organizēto noziedzību un kopīgām izmeklēšanas darbībām, sadarbību informācijas apmaiņas jomā pretterorisma jautājumos, cīņu ar nelikumīgu narkotisko un psihotropo vielu apriti, kā arī  nelegālo migrāciju.

Diskutējot par Latviju starptautiskajā arēnā, tika izcelts BOMCA 9 (Robežu pārvaldības projekts Centrālajā Āzijā) projekts, kura devītā posma īstenošanā Latvijas Valsts robežsardze vadīja partneru sadarbību, lai īstenotu projekta mērķi, proti, uzlabotu vispārējo drošību Centrālāzijā, tostarp Uzbekistānā.

Komisijā piedalījās arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, citi pārstāvji no Iekšlietu ministrijas, Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ieņēmumu dienesta, un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes.

Komisija izveidota pēc Latvijas un Uzbeksitānas noslēgta līguma, kas paredz informācijas apmaiņu, palīdzības sniegšanu noziegumu atklāšanā, kā arī darba pieredzes apmaiņu starp valstu tiesībsargājošajām iestādēm.

Latvija un Uzbekistāna ir izveidojusi ciešu sadarbību organizētās noziedzības, terorisma, nelegālo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru aprites mērogu un attīstības tendenču pētīšanā kopš 2002. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI