DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

PTAC aicina tirgotājus neizvērst mārketinga akcijas, tieši šodien aicinot patērētājus uz tirdzniecības vietām un radot drūzmēšanās risku

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

PTAC ir novērojis, ka daudzi veikali šodien izvērš plašas mārketinga kampaņas, piedāvājot ievērojamas atlaides un pagarinātus darba laikus, aicinot patērētājus tieši šodien vēl pagūt iepirkties pirms daudzu tirdzniecības vietu darbības ierobežošanas. 

PTAC aicina veikalus neizvērst plašas mārketinga akcijas, tieši šodien aicinot patērētājus iepirkties, tādējādi radot risku, ka veikala telpās vai pie tām drūzmējas patērētāji un netiek ievērota distance. Atgādinām, ka maksimāli pieļaujamais cilvēku skaits tirdzniecības telpās noteikts ne mazāks kā 15 m2 no publiski pieejamās telpu platības uz vienu apmeklētāju. Ja saimnieciskā pakalpojuma sniegšanas vietas platība ir mazāka par 15 m2, tad tajā vienlaikus var atrasties viens apmeklētājs. Atgādinām, ka komersantiem ir strikti jāuzrauga  distancēšanos gan veikala iekštelpās, gan gaidītāju rindu ārpusē.

Tajā pašā laikā PTAC aicina arī patērētājus būt apdomīgiem un šodien neļauties komersantu mārketinga kampaņām un piedāvātajām atlaidēm, nedrūzmēties tirdzniecības vietās, tādējādi riskējot inficēties ar COVID-19.

PTAC atgādina, ka šajā periodā no 2020. gada 19. decembra līdz 2021. gada 11. janvārim nekādi netiks ierobežota distances tirdzniecība un e-komercija – iedzīvotāji varēs iegādāties ik vienu preci distances tirdzniecībā, tās varēs tikt piegādātas uz mājām un pakomātiem, kā arī izsniegt un saņemt veikalos uz vietas. Netiek pārtraukta jebkādu preču vairumtirdzniecība vairumtirdzniecības bāzēs, kas nepieciešamas gan mazumtirdzniecības veikaliem, gan uzņēmumu darbībai, ražošanai, utt.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI