DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Izveidota digitāla karte pastaigām Rīgas mežos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pastaigas dabā ir vitāli svarīgas laikā, kad vairums Latvijas iedzīvotāju strādā no mājām un pavada laiku telpās. Gādājot, lai cilvēki pastaigātos mežos un nedrūzmētos populārākajās dabas takās, uzņēmums “Rīgas meži” ir izveidojuši digitālo karti mdps.rigasmezi.lv pastaigu maršruta plānošanai Rīgas mežos. Kartē pieejama informācija par meža teritorijām ar stigām un takām.

Svaigo gaisu var ieelpot priežu mežos, kas aug visapkārt Rīgai. Ja ir vēlme atpūsties meža teritorijā bez drūzmēšanās, aicinām pastaigās doties kādā no “Rīgas mežiem” piederošajiem un aprūpētajiem 60 000 ha mežiem, kas atrodas apmēram 50 km rādiusā ap Rīgu. Vispirms digitālajā kartē mdps.rigasmezi.lv izpētiet, kurp doties. Digitālajā kartē atradīsiet informāciju ar teritorijām, kas ir piemērotas atpūtai mežā un kurām var piekļūt ar automašīnu, sabiedrisko transportu un velosipēdu.

Atverot lapu mdps.rigasmezi.lv, dažādos slāņos iespējams redzēt mežu teritorijas ar stigām un takām, kā arī brīdinājumus par uzsāktu vai plānotu mežizstrādi. Sākotnēji karte tika izveidota “Rīgas mežu” darba vajadzībām. Digitālā karte pielāgota uzņēmuma ģeogrāfiskās informācijas sistēmai, ar kuras palīdzību iespējams izplatīt informāciju par rekreācijai piemērotām teritorijām.

Ar piedzīvoto pastaigās pa Rīgas mežiem aicinām dalīties sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #ejmeza. No visām iesūtītajām publikācijām  “Rīgas meži” ar datorprogrammas palīdzību izlozēs uzvarētājus un tiem dāvinās kādu no Rīgas ekotūrisma ceļvežiem.

Aicinām aktuālo informāciju, bildes un video par digitālo karti un pastaigu maršrutiem meklēt interneta un Facebook lapās Rīgas Meži,  Kultūras un atpūtas parks "Mežaparks" un Rīga.lv.

Ņemiet vērā, ka brīvdienās mežā var notikt dzinēju medības. Par to liecina daudz mašīnu uz ceļa, šāvienu būkšķi un dzinēju sasaukšanās. Tāpēc labāk uz mežu doties košās drēbēs un uzgaidīt, kamēr mednieki dodas uz nākamo nogabalu.

Aicinām ņemt līdzi maisiņu atkritumiem un ievērot mežsaimnieku un dabas sargu lūgumu: “Ko dabā atnesi, to aiznes!” Atgādinām, ka Rīgas mežos eglītes cirst nedrīkst.

Kā sagatavoties pastaigai mežā?

  • Plāno maršrutu, ieskatoties digitālajās kartēs: Visprecīzākā informācija par “Rīgas mežu” apsaimniekotajiem mežiem, takām un stigām atrodama www.mdps.rigasmezi.lv.
  • Uzlādē telefonu, lai vienmēr varētu palūkoties kartē, kur atrodies.
  • Mugursomā ieliec termosu ar karstu dzērienu un maltīti, mežā vienmēr viss garšo labāk. Noderēs sausu zeķu pāris un šokolāde, kad saruks spēki.
  • Putnu un tālo skatu pietuvināšanai noderēs binoklis.
  • Paņem līdz maisiņu, kur ielikt atkritumus. Gan savus, gan citu pamestos. Ievēro mežsaimnieku un dabas sargu lūgumu: “Ko dabā atnesi, to aiznes!”
  • Atceries, ka Rīgas mežos eglītes cirst aizliegts!
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI