DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
4
4

Ministru prezidenta biedra, tieslietu ministra J. Bordāna uzruna pirms Ministru kabineta 17.decembra sēdes

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Godājamā Latvijas tauta,

Nākamajam 2021. gadam jābūt labo pārmaiņu laikam mūsu zemē. Pamatus tam ieliksim jau tuvākajās nedēļās. Kopā.

Jutu nepieciešamību uzrunāt Jūs gaidāmajos svētkos jau šodien. Tieši tāpēc, ka daudziem no mums svētku sajūtas nav. Ir grūtības, apmulsums, neziņa un, galu galā, dusmas. Tās ir sekas Covid-19 pandēmijai un, jāatzīst, arī neskaidrībai par konkrētu plānu, kā mēs pārvarēsim krīzi. Vēlos, lai mums visiem būtu sapratne par nākotni un pamatota cerība daudz labākam 2021. gadam.

Šodien valdība lems par jauniem ierobežojumiem. Jābeidz svārstīties. Svētku laiks ir vienīgais, kad ir iespējams īstenot stingrākus pasākumus, jo skolēniem ir brīvlaiks un daudziem strādājošajiem – atvaļinājums. Svarīgi, lai mūsu ekonomikai būtu pēc iespējas mazāki traucējumi, kuri tāpat iestātos – tikai krietni smagākā formā, ja laikus neapturēsim pandēmijas krīzi.

Pārbaudījumos cilvēks dabiski meklē atbalstu un prieku ģimenes lokā. Ziemassvētki ir ģimenes laiks. Šogad svinēsim pavisam šaurā lokā. Tas ir arī laiks, kad kopā spēsim ievērot epidemiologu galveno drošības līdzekli – nepulcēties sabiedrībā. Visa Eiropa apklusīs uz dažām nedēļām. Uzsvars ir uz kopā.

Lai sniegtu drošības sajūtu mūsu cilvēkiem, valdība turpinās strādājošos finansiāli atbalstīt dīkstāves laikā. Maksimāli atbalstīsim mediķus veselības sistēmas ārkārtas situācijā. Vispārējās distancēšanās pasākumiem būtu jādod rezultāts pēc vairākām nedēļām. Pēc krīzes pīķa pārvarēšanas gudri atsāksim dzīves un darba ritumu, lai nostiprinātu sasniegto. Tāds ir plāns. To ir iespējams īstenot tikai kopā.

Mans vēstījums un aicinājums jums saistās ar vārdu “kopā”. Mūsu tautas lielie panākumi vienmēr ir sasniegti tikai kopā. Un kopā arī šoreiz mēs nodrošināsim labo pārmaiņu gadu Latvijai.

"Es ticu, ka šis laiks izgaisīs kā ļauns murgs. Tas dod man spēku šeit stāvēt un elpot. Mūsu tauta ir daudz cietusi un tādēļ iemācījusies, un pārcietīs arī šo tumšo laiku." Šos vārdus 1983. gada 15. decembrī teica Latvijas neatkarības aizstāvis un disidents Gunārs Astra pret viņu vērstajā tiesas prāvā. Arī šodienas izaicinājumā tie mums atgādina, ka tumsas laiki pāries. Tāpat kā izcīnījām cīņu par neatkarību, arī pandēmijas krīzi mēs pārvarēsim kopā!

Novēlu jums sirsnības, atbalsta un ģimenes siltuma piepildītus Ziemassvētkus un pamatotu cerību pilnu Jauno 2021. gadu!

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI