DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks sociālā darba speciālistu neklātienes saruna ar mācītāju Induli Paiču

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros īsteno tematiskās diskusijas veltītas dažādiem aspektiem, kam ir būtiska ietekme uz sociālā darba speciālistu profesionalitāti un sociālo dienestu darba efektivitāti.

2020. gads ir ienesis negaidītas pārmaiņas cilvēku personiskajā un profesionālajā dzīvē, radot papildus bažas un raizes par savu ikdienu un par savu darbu. Nākamais gads nāk ar citām jaunām pārmaiņām – Covid pandēmijas sekām, administratīvi teritoriālā reformu, izmaiņām pašvaldībās un sociālajos dienestos.

Sociālais darbs ir viena no visvairāk pārmaiņu skartām profesijām. Te īsā laikā jāspēj pielāgoties jebkuriem apstākļiem, jāreaģē uz ārējo notikumu gaitu, jāspēj palīdzēt grūtībās nonākušajiem, jāspēj saredzēt un sadzirdēt, to, kas ne vienmēr ir redzams uzreiz vai pateikts vārdos, jāspēj paredzēt dažādu notikumu sekas un iespējami ātri jāķeras pie cēloņu novēršanas.

Šī gada pēdējā diskusija projekta ietvaros iecerēta kā saruna starp sociālā darba profesionāļiem un mācītāju - par spēju rūpēties par sevi un savu iekšējo pasauli, lai personīgās negatīvās emocijas, īpaši šajā laikā, neatspoguļojas profesionālās attiecībās ar klientiem un kolēģiem. Par savu iekšējo spēku un resursiem, kā atjaunoties brīdī, kad iestājas tukšums un liekas, ka nav vairs ko dot apkārtējiem, kā nospraust savas profesionālās robežas un spēt par tām runāt, kā arī par atvērtību pret dažādo – klientiem, kolēģiem, neierastām problēmsituācijām un gadījumiem, saglabājot profesionalitāti un neienesot savus personīgos uzskatus, uzstādījumus, vērtības un vērtējumus.

Sarunu vadīs mācītājs Indulis Paičs. Saruna notiks ceturtdien, 17. decembrī, plkst. 19.00. Zoom platformā: https://ej.uz/induli-paicu

Saruna tiks straumēta arī projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” Facebook mājaslapā. Sarunas ieraksts būs pieejams Labklājības ministrijas mājaslapā.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Sociālā fonda projekta “Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās” ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2023. gada decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI