DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Tiešsaistē notiks medijpratības seminārs pedagogiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 17. decembrī, Kultūras ministrija sadarbībā ar Baltijas Mediju izcilības centru, Valsts izglītības satura centru un Latvijas Drošāka interneta centru organizē semināru pedagogiem "Medijpratība - tendences un izaicinājumi". Pasākums notiks Zoom tiešsaistē un tā norisei ikviens no plkst. 14:00-18:00 varēs sekot Facebook platformā.

Aicinām ikvienu izmantot iespēju apgūt jaunas zināšanas un iemaņas medijpratības jomā, pievienojoties semināra klausītājiem. Semināra mērķis - veicināt pedagogu izpratni par medijpratību, paplašināt zināšanas, prasmes un kompetences medijpratības mācīšanai izglītības iestādēs, kā arī dalīties pieredzē.

Semināram būs teorētiska un praktiska ievirze, sniedzot pedagogiem iespēju apgūt jaunākās tendences medijpratības teorijā, kā arī radošās darbnīcās apgūt praktiskas idejas un rīkus skolēnu medijpratības uzlabošanai.

Semināru vadīs žurnālists Arnis Krauze.

 

Programma

14.00 – 14.05 Īsa uzruna par semināra mērķiem un dienas kārtību

14.05 – 15.00 Medijpratība: jēdziena izpratne, mīti un ceļš uz priekšu (Jānis Buholcs, Dr. sc. comm., Vidzemes augstskolas asociētais profesors)

15.00 – 15.50 Digitālā pratība, kiberdrošība, drošība sociālajos tīklos un naida runa. Kā nelejupielādēt neuzticamu mobilo lietotni, netikt apkrāptam un nepiedzīvot “uzbrukumu” tiešsaistes mācību stundai, e-pastam vai sociālo tīklu kontam? (Maija Katkovska, Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja)

15:50 – 16:00 Starpbrīdis

16.00 – 16.20 “Medijpratības cirks”

“Medijpratības cirks” ir tiešsaistes spēle bērniem un jauniešiem no 12 gadu vecuma. Katrs no spēles 23 lauciņiem ietver kādu jautājumu par ikdienišķām un dažām – mazāk ierastām – dzīves situācijām, kurās ir noderīga medijpratība. Aplūkotās dzīves situācijas ir dažādas – klasesbiedra atsūtīta WhatsApp ziņa, naidīgi komentāri sociālajos medijos, vecumam atbilstošu filmu izvēle kinoteātrī u.c. Kā izmantot spēli izglītības procesā? (Klinta Ločmele, Dr. sc. comm., medijpratības eksperte, projekta “Medijpratības cirks” autore)

16:20 – 17:50 “Netici visam, ko sola Ziemassvētkos!” (Radošā darbnīca)

Medijpratība kā caurviju pratība, radošas metodes un aktivitātes jēgpilnam medijpratības pilnveides procesam. Medijpratība izglītības kontekstā, medijpratības didaktika un metodika (Liene Valdmane, Latvijas Drošāka interneta centra Izglītības darba koordinatore)

17:50 – 18:00 Noslēgums

Pasākums notiek latviešu valodā un ir paredzēts vēstures, sociālo zinību un citu mācību priekšmetu skolotājiem. Dalībnieki saņems apliecības par kursa apgūšanu.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI